- AutorOdp.
- 15 października 2012 at 17:10
Jam mam takie pytanie, jak rozwiązaćkwestie przechowywania zywnożci/suchej karmy dla zwierzaków? kupuje paczuszki po ok 1,5 kg, Beaphar kt karmy kupuje nie ma większych paczuszek, tak mi się przynajmniej wydaje, więc mam problem bo zawsze lepiej mi sie opłaca kupić więcej i jak to estetycznie przechowywać? jak przesypię do pojemnika to poprzez częste otwieranie boje się żeby sie nie popsuła…
16 października 2012 at 19:35hmm moim zdaniem nie powinna się popsuć, też kupuję beaphara dla mojego chomiczka i często przesypuję karmę do plastikowego pojemnika. NIe popsuła mi się ani razu więc chyba nie powinnaż miec z tym problemu
17 października 2012 at 07:35Jeszcze zależy jak długo będziesz te karme trzymać, bo wiadomo, że jeżeli rok to może się zepsuc 😛 Ale po przy krótkich okresach nie powinno być problemu
19 października 2012 at 09:02Tak dokładnie. Przez krótki okres sucha karma na pewno się nie zepsuje.
19 października 2012 at 09:09to jest włażnie cecha charakterystyczna suchej karmy – jest tak przygotowana żeby mogła dłużej postać – stąd wielkożć opakowania
30 stycznia 2013 at 17:47Poza tym są specjalne pojemniki do przechowywania suchej karmy,zamykane na zatrzask,wiec dodatkowo nie przedostanie się żaden przykry zapach do mieszkania.
11 marca 2013 at 10:39Witam,
są już pojemniki do suchej karmy. Na dodatek żliczne :). Myżlę, ze jak się otworzy opakowanie, to trzeba je zamknąć, nawet klipsem, jak nie ma pojemników. Mam wrażenie, że inaczej karma może wysychać.
- AutorOdp.