Może Kobitki przytrafiła Wam sie taka sytuacja???

• Autor
    Odp.
  • monka2511
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Dzisiaj byłam odebrać wynik cytologii i bardzo zdziwiłam się ze lekarz musiał ponownie pobrać mi materiał na badanie, gdyż na wyniku było napisanie że otrzymany materiał był zbyt skąpy aby go ocenić. Dziwi mnie i martwi jednoczesnie ta sytuacja, gdyż nigdy wczesniej mi się nie przytrafiła. Pozatym to boje się że ten wynik mógł być zły i dlatego tak osoba oceniajaca ten wymaz postapiła. Miał może ktoż taka sytuacje?

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Wydaje mi się, że nie ma się co zawczasu martwić. Z cytologią to bardzo często jest taka ruletka – raz lekarz dobrze pobierze materiał do badania, raz źle. Akurat z taką sytuacją jak miałaż, to się nie spotkałam, ale za to spotkałam się z tym, że pierwszy wynik wychodził źle (jak się zapewne okazało materiał był źle przechowywany – a musi być trzymany w sterylnych warunkach), a potem jak się powtórzyło badanie już wszystko było ok.
    Jeżli byłoby coż nie tak z Twoim pierwszym badaniem to lekarz na pewno, by Ci o tym powiedział, tak więc głowa do góry 🙂

Empatia
    Participant
    • Tematów: 9
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Wydaje mi się, że nie ma się co zawczasu martwić.
    Jeżli byłoby coż nie tak z Twoim pierwszym badaniem to lekarz na pewno, by Ci o tym powiedział, tak więc głowa do góry 🙂

Też tak uważam a błędy w pobraniu materiału się zdarzają. Jestem honorowym dawcą krwi i w pobraniu krwi do laboratorium też potrafi być bląd tzn. opad krwi jest zbyt szybki i trzeba jeszcze raz pobrac krew 😉

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Hehe, też oddaję krew honorowo i mam nadzieję, że mówisz tylko o tej małej próbeczce do badania, a nie o tym pół litrze 😉 😉

Zelka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 248
    • Zapaleniec

może lekarz był początkujacy i nie wiedział co i jak hehe a tak poważnie nie ma co się martwic bo to naprawde częste że coż odrazu nie wychodzi…cierpliwożci życzę 😀

justynkalpl
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Zgadzam sie z moimi poprzedniczkami, nie ma co sie martwic za wczasu, kazdemu zdaza sie popelnic blad , wiec moze faktycznie pobrali ci nieodpwiednia probke, badz dobrej mysli

lamajka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Może czas zmienić ginekologa?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Może Kobitki przytrafiła Wam sie taka sytuacja???"

Przewiń na górę