- AutorOdp.
- 16 września 2010 at 23:56
Spokojnie polecam mydla i inne ze sklepu [usunięto_link].
Kosmetyki naturalne i ekologiczne znad Morza Martwego – Izrael.
W sumie, do wyboru do koloru : antycellulit, skora, skin, tonic, body, body lotion, szampon, łloto, mud cosmetics, maseczka itd.Fakt, te kosmetyki nie są super tanie, zwłaszcza w UK. Ale akurat ten sklep ceny ma naprawde dobre.
17 września 2010 at 08:34Z cenami to fakt ale kosmetyki z morza martwego są niesamowite.Szcególnie w walce z cellulitisem.
17 września 2010 at 08:42A co one niby mają takiego czego inne nie mają?
18 września 2010 at 10:26Podpinam się pod pytanie kowala. Co niby takiego cudownego mają w sobie te kosmetyki z morza martwego, o których piszesz, czego inne nie mają? Tak na marginesie, cieszę się mama_muminka, że kolejną dziewczynę udało mi się przekonać do tej kostki myjącej 😉
18 września 2010 at 13:22To akurat nie było trudno 😉 wystarczyło, że wypróbowałam to mydełko, jest bardzo dobre, więc w sumie samo się 'sprzedaje’ 🙂
19 września 2010 at 14:41Tak naprawdę to mydła Dove nie powinno nazywać się mydłem i nazwa kostka myjąca jest moim zdaniem bardziej trafna, bo zwykłe mydła mają odczyn zasadowy.
19 września 2010 at 18:29Skoro tak upierasz się przy tym nazewnictwie, co według mnie jest szczegółem, ale może się nie znam 😉 to czym są Twoim zdaniem kostki myjące od Dove? Jaki mają odczyn? Nie taki, jak inne mydła?
19 września 2010 at 18:39@Kowal wrote:
A co one niby mają takiego czego inne nie mają?
Zapach soli;)?
19 września 2010 at 19:54[usunięto_link] wrote:
Skoro tak upierasz się przy tym nazewnictwie, co według mnie jest szczegółem, ale może się nie znam 😉 to czym są Twoim zdaniem kostki myjące od Dove? Jaki mają odczyn? Nie taki, jak inne mydła?
Normalne mydła mają odczyn zasadowy, a Dove ma neutralny, czyli nie wysusza skóry tak jak inne. Poza tym w kostkach Dove nie ma w ogóle mydła, tak więc nie pozostawia osadu mydlanego na skórze, tak jak to się dzieje normalnie ze zwykłymi mydłami, gdy używa się ich w połączeniu z twardą wodą.
20 września 2010 at 19:03Magdalenha, dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc, nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mydła ma odczyn zasadowy, a taka kostka myjąca nie, to znaczy, że w ogóle istnieje między nimi jakaż różnica.
20 września 2010 at 22:41Z tego co wiem, to ta różnica dotyczy tylko Dove. To był sposób firmy, żeby się wyróżnić spożród innych. Moim zdaniem same plusy z tego są, bo takie kostki są lepsze dla naszej skóry po prostu 🙂
21 września 2010 at 09:42[usunięto_link] wrote:
Normalne mydła mają odczyn zasadowy, a Dove ma neutralny, czyli nie wysusza skóry tak jak inne. Poza tym w kostkach Dove nie ma w ogóle mydła, tak więc nie pozostawia osadu mydlanego na skórze, tak jak to się dzieje normalnie ze zwykłymi mydłami, gdy używa się ich w połączeniu z twardą wodą.
Jesteż pewna tego co piszesz ?;)
[usunięto_link] wrote:
@Kowal wrote:
A co one niby mają takiego czego inne nie mają?
Zapach soli;)?
hehe 😀
21 września 2010 at 18:13nie ma co się zastanawiać, bo serio widać różnicę przy stosowaniu tej kostki. Ja używam Dove do mycia rąk i twarzy (!) od niedawna a już widzę, że moja skóra jest gładsza, bardziej nawilżona. W każdym razie nie muszę już nosić wszędzie w torebce kremu do rąk i co chwilę ich smarować.
9 listopada 2010 at 10:42A stosowałyżcie kiedyż to mydło [usunięto_link] widziałam takie u znajomej, która ma bardzo delikatną skórę a ono włażnie przeznaczone jest dla osób ze skóra delikatną i wrażliwą. Poza tym zachęca mnie również cena, która jest niższa niż ta w aptekach.
28 lutego 2014 at 18:56Ja do twarzy używam wody miceralnej, rąk mydło, ciało żele pod prysznic..
a skórę wrażliwej na rękach nie mam, więc każde mydło jest ok 🙂 - AutorOdp.