• Autor
    Odp.
  • kosmka
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

Podczas ostatniego wyjazdu na narty mialam maly wypadek w wyniku ktorego poszlo mi sciegno Achillesa. Bylam u lekarza, wspomnial cos nawet o operacji! Jestem przerazona!! Czy ktos z Was mial podobny problem? Czy skonczylo sie na operacji? Czy sa inne metody leczenia naderwanych sciegien?

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

ja nabawiłam się takiej kontuzji podczas treningu. u mnie skonczyło sie założeniem gipsu pod kątem na 4 tygodnie i po zdjęciu było wszystko ok. Jeżli by się nie „naprawiło” musiałabym p****żć operacje

malgosia23
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Moj kuzyn leczyl sie ostatnio w krakowie jakimis zastrzykami recover. Podobno swietnie dziala przy urazach, warto sie rozejrzec za czyms takim.

samanta
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

systemem recover lecza nie tylko w krakowie – mozna zerknac na ich strone (systemrecover.pl) tam jest lista osrodkow i nazwiska lekarzy. jak dla mnie ta ich metoda wyglada przekonujaco.

magdulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

ścięgno Achillesa może być zerwane lub może być zapalenie żcięgna w tym drugim wypadku noga wkładana jest do gipsu jest robiony „but” gipsowy tzn. cała stopa poza palcami w gipsie i gips jest do kolana jak najmniej ruchu i obciążania kończyny na okres… i tu wszystko zależy od ortopedy. Przy zerwanym żcięgnie zazwyczaj dokonuje się jego rekonstrukcji poprzez operację, ale zawsze powinna być ona poprzedzona gipsem chyba, ze żcięgno jest w tak fatalnym stanie, ze tylko zabiegowo można je leczyć.
    I po gipsie i zabiegu potrzebna jest zazwyczaj krótkotrwała rehabilitacja kończyny w odcinku stopy i żcięgna

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " naderwane sciegno!"

Przewiń na górę