Nadmierne owłosienie

• Autor
    Odp.
  • Unnamed
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Mam wielki problem – nagle nad wargą zaczęły mi się pojawiać z dwóch stron ciemne włosy (niby nie są widoczne, ale czuję, że będzie ich coraz więcej), poza tym zauważyłam u siebie na razie nie widocznego, ale dożć długiego włosa na brodzie! Jestem kobietą i przeraża mnie to nadmierne owłosienie, zaczynam wpadać w depresję, a na razie nie mogę iżć do lekarza – czy jest na to jakaż rada? Boję się, że jesli zacznę to depilować, to to się powiększy i urożnie mi broda i wąsy (w sumie już rożnie! ). Pomocy. Poza tym zaczyna mnie to swędzieć…Jak to leczyć, jak szybko to rożnie i co z tym zrobić?

lola
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 199
    • Zapaleniec

To, ze Ci to rożnie, jest niestety normalną rzeczą. Wiele kobiet tak ma np ja. Ale, że swędzi? Moze juz wyolbrzymiasz, to chyba przypadek…
    Jeżli zaczniesz golic to bedzie jeszcze gorzej, ale jesli zaczniesz depilować to poprawisz tylko swoj wyglad, a włoski odrastać będą wciąż takie same.

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Masz po prostu za duzo hormonow meskich. Mozesz sobie zrobic badania hormonalne, a ginekolog po takich badaniach zapisze ci tabletki antykoncepcyjne. Ja depiluje specjalnym kremem do twarzy.

ania.
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 27
    • Bywalec

ja tez mam wasy.. dawniej miałam tak ze dwa trzy to sie nimi nie przejmowałam… ale teraz zauwazyłam ze jest ich coraz wiecej.. ale depilowac nie zamierzam bo sie boje ze beda bardziej widoczne.. a pozatym widac je tylko z bliska …
    A co jeszcze zauwazyłam… ze na rekach tez mi rosna czarne i dlugie pojedyncze wlosy!

Unnamed
    Member
    • Początkujący

To juz nie wiem, depilowac, czy nie? A jak sie nazywa ten krem, co mowilas, Nela?

Nela
    Member
    • Pasjonat

Juz raz byl ten temat i zadawano mi to samo pytanie. Ja nie mieszkam w Polsce, jest na nim napisane -krem do depilacji, specjalnie do twarzy-Sensitiv(do cery wrazliwej). Jest przetestowany dermatologicznie, bardzo tani i super skuteczny. Nalozyc, poczekac 7 minut i zmyc woda, to wszystko. W Polsce tez sa takie kremy, musisz sie po prostu popytac w specjalistycznych sklepach.

Unnamed
    Member
    • Początkujący

Zanim pojde do lekarza, minie pewnie ze 3 tygodnie – brak czasu. Chce cos do tego czasu robic, ale nie wiem, czy depilowac, bo Tobie to pomaga, a wyzej pisze, ze raczej moze zaszkodzic…A slyszalyscie cos o miecie zielonej i czy to pomaga?

Nela
    Member
    • Pasjonat

Napisali ci, zebys sie nie golila, ale depilacja ci w niczym nie zaszkodzi, po prostu pomoze i bedziesz miala gladka skore. Polecam, bo nie tylko ja to robie od wielu lat, ale wszystkie kobiety, ktore znam. To jedyny sposob na pozbycie sie tych wlosow.

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

ja tam bym się nie depilowała i nie depiluje choc mam troszke włoskow jak poprzedniczka ale boje sie ze potem będa rosły twardsze i grubsze i czarnee boje sie tego ale zrobisz jak zechcesz 🙂 pozdrawiam

lola
    Member
    • Zapaleniec

DZIEWCZYNY!!
    Po goleniu rosną grubsze, twardsze i ciemniejsze natomiast po depilacji wręcz przeciwnie!
    Np na nogach. Te z Was, ktore gola nogi niech sprobuja pare razy je wydepilowac. Efekt będzie taki, ze włoski będą znacznie słabsze.
    I tak jest też z tym „meszkiem” pod nosem. Depilacja to wyrywanie włosków z cebulkami, nie ma mozliwosci aby rosly ciemniejsze i grubsze.

slodziutka21
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

nie depiluj. moja kolezanka depiluje i ta to ma dopiero problemy- włosy wyrastają coraz większe i czarniejsze. ochyda.

lola
    Member
    • Zapaleniec

od depilacji nie rosną ciemniejsze włoski. Sądze,z e robi to nieumiejętnie tzn obrywa górną czężć, a nie cały włosek z cebulką.
    Podobnie jak ja 😀 Ja nap oczątku tak robilam peseta, ale już sie nauczylam i rosna słabsze.

kredka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

hej, ja tez mam podobny problem, tylko, że…z biustem :((( wokół sutek pojawiły się długie, ciemne, pojedyncze włosy, na dodatek drobne, liczne, krótkie wyrosły mi pomiędzy piersiami!!!i coraz więcej jest ich na dolnej czężci brzucha. rozumiem, może miałam być męzczyzną w założeniu, ale skoro już jestem kobietą, to chciałabym się pozbyć tych włosów… poradźcie mi do jakiego lekarza powinnam się zwrócić, bo nie chcę eksperymentować na własną rękę. Czy pomogą badania hormonalne???

lola
    Member
    • Zapaleniec

Hormony pomogą. Jeżlic hodzi o te włosy przy sutkach to norma. Fakt sa dłuższe i cieminejsze niż normalne w innych miejscach, ale ja je sobie np wyrywam. Jest tam ich z 10 wokol jednego sutka i wyrywanie prawie nie boli takze nie ma problemu. pod pępkiem to jest juz troszke gorzej, ale tez wieeeele kobiet tak ma. Ja tam tez sobie wyr ywam, ale jest ich znacznie wiecej niz przy sutkach. Pomiedzy piersiami to nie mam i nie mialam, ale mysle, ze nie masz ich tam pewnie az tak duzo jak faceci, wiec radze pesetką powyrywać.

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Ja też „czuję” ciemniejsze włoski. Na brodzie rosną mi takie trzy jędze i je po prostu wyrywam, wąsiki też wyskubuję, chociaz podobno najwłażciwsze jest usuwanie ich (przynajmniej pierwszy raz) u kosmetyczki, przy pomocy wosku.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nadmierne owłosienie"

Przewiń na górę