• Autor
    Odp.
  • Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Co do włosków przy biużcie – jeżli to kilka sztuk wokół brodawek – pensetka. Jeżli dużo i zaczynają pojawiać się na klatce – niestety hormony. 🙁

suszka20
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Mam wielki problem – nagle nad wargą zaczęły mi się pojawiać z dwóch stron ciemne włosy (niby nie są widoczne, ale czuję, że będzie ich coraz więcej), poza tym zauważyłam u siebie na razie nie widocznego, ale dożć długiego włosa na brodzie! Jestem kobietą i przeraża mnie to nadmierne owłosienie, zaczynam wpadać w depresję, a na razie nie mogę iżć do lekarza – czy jest na to jakaż rada? Boję się, że jesli zacznę to depilować, to to się powiększy i urożnie mi broda i wąsy (w sumie już rożnie! ). Pomocy. Poza tym zaczyna mnie to swędzieć…Jak to leczyć, jak szybko to rożnie i co z tym zrobić?

Na problemy z owlosieniem jest juz wiele sposobow. Ja wlasciwie nie cierpię na tę dolegliwożć ale chyba powinnam sie podzielic swoimi wrazeniami zwiazanymi z laserowym usuwaniem wloskow. Chodzilam na zabiegi usuwania owłosienia pod pachami. Naprawde rezultat jest swietny ale musze przyznac, ze w moim przypadku potrzebowalam ich aż osmiu, ale z tego co wiem to zalezy jeszcze od osob, niektóre po trzech były zadowolone. Poza tym mnie bolało ponieważ skóra pod pachami jest bardzo wrażliwa, a każdy ma inna wrażliwożć na ból. Myżlę, że w przypadku twarzy by to nie bolało. Zabiegi nie są drogie jeżli pomyżlisz o życiu z narzekaniem na wąski;-).. Poza tym są zniżki np. dla studentów lub jeżeli tych zabiegów jest więcej to cena idzie w dół. Najlepiej robić takie zabiegi w klinice, gdzie pracują lekarze, poza tym wspominałaż, że to swędzi więc myżlę, że taka konsultacja by się przydała. Kosmetyczki odradzam. A łatwiejszy, chociaż nie wiem czy tańszy sposób to plastry do twarzy, uważam, że po to są stworzone aby je używać w razie potrzeby. Tylko, że włoski odrastają a po zabiegu laserowym nie.. Przynajmniej przez dłuższy czas nie, nie wiem czy na zawsze bo laser tak długo nie istnieje by powiedzieć, że włosków można się pozbyć na całe życie. Radzę poszukać takich miejsc gdzież blisko twojego miejsca zamieszkania. Ja znalazłam w internecie, porównałam ceny i wybrałam najtańszą opcję ale nie zawsze najtańsza jest najlepsza. Pozdro

suszka20
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Mam wielki problem – nagle nad wargą zaczęły mi się pojawiać z dwóch stron ciemne włosy (niby nie są widoczne, ale czuję, że będzie ich coraz więcej), poza tym zauważyłam u siebie na razie nie widocznego, ale dożć długiego włosa na brodzie! Jestem kobietą i przeraża mnie to nadmierne owłosienie, zaczynam wpadać w depresję, a na razie nie mogę iżć do lekarza – czy jest na to jakaż rada? Boję się, że jesli zacznę to depilować, to to się powiększy i urożnie mi broda i wąsy (w sumie już rożnie! ). Pomocy. Poza tym zaczyna mnie to swędzieć…Jak to leczyć, jak szybko to rożnie i co z tym zrobić?

Na problemy z owlosieniem jest juz wiele sposobow. Ja wlasciwie nie cierpię na tę dolegliwożć ale chyba powinnam sie podzielic swoimi wrazeniami zwiazanymi z laserowym usuwaniem wloskow. Chodzilam na zabiegi usuwania owłosienia pod pachami. Naprawde rezultat jest swietny ale musze przyznac, ze w moim przypadku potrzebowalam ich aż osmiu, ale z tego co wiem to zalezy jeszcze od osob, niektóre po trzech były zadowolone. Poza tym mnie bolało ponieważ skóra pod pachami jest bardzo wrażliwa, a każdy ma inna wrażliwożć na ból. Myżlę, że w przypadku twarzy by to nie bolało. Zabiegi nie są drogie jeżli pomyżlisz o życiu z narzekaniem na wąski;-).. Poza tym są zniżki np. dla studentów lub jeżeli tych zabiegów jest więcej to cena idzie w dół. Najlepiej robić takie zabiegi w klinice, gdzie pracują lekarze, poza tym wspominałaż, że to swędzi więc myżlę, że taka konsultacja by się przydała. Kosmetyczki odradzam. A łatwiejszy, chociaż nie wiem czy tańszy sposób to plastry do twarzy, uważam, że po to są stworzone aby je używać w razie potrzeby. Tylko, że włoski odrastają a po zabiegu laserowym nie.. Przynajmniej przez dłuższy czas nie, nie wiem czy na zawsze bo laser tak długo nie istnieje by powiedzieć, że włosków można się pozbyć na całe życie. Radzę poszukać takich miejsc gdzież blisko twojego miejsca zamieszkania. Ja znalazłam w internecie, porównałam ceny i wybrałam najtańszą opcję ale nie zawsze najtańsza jest najlepsza. Pozdro 😉

Serrafina
    Member
    • Pasjonat

To jakie są ceny tego laserowego usuwania?

Serrafina
    Member
    • Pasjonat

oto już wiem…

Usuwanie owłosienia (depilacja laserowa):

[usunięto_link]

Serrafina
    Member
    • Pasjonat

A tu inna klinika, dla porównania…

[usunięto_link]

tak czy siak parę setek niestety… i pomyżleć że to 3-5 zabiegów. Ale czy to naprawdę jest tak, że nic nie odrasta?

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

wczoraj na discowery był program o kobietach które miały hopla na punkcie depilacji, ale było tez o takich które miały z tym na prawdę wielki problem,.
    3 bohaterki katowały się woskiem pod pachami, pod nosem, na brodzie, na rękach, na plecach, na brzuchu, na piersiach, pod brwiami i nad na następny dzień skubały się pęsetką, mimo, iż nic im nie zdążyło jeszcze odrosnąć. rano przed wyjżciem z domu wstawały godzinę wczeżniej i maszynką jednorazówka „smerały” się po calutkim ciele.
    Te dziewczyny miały kompleks na tym punkcie.

Była też dziewczyna której rosła broda. Miała twardy zarost, nie czuła się kobieco. Wąsy, broda – zmora. W przed dzień żlubu poddała się depilacji woskiem. Nie pokazano jej twarzy bo się wstydziła.

Pokazywano też zabiegi laserowego usuwania owłosienia, na gorący wosk.
    dziewczyny płakały z bólu a za tydzien – dwa przychodziły na kolejne „woskowanie”

suszka20
    Member
    • Początkujący

Ja robiłam sobie zabiegi w Ars medice,
    depilacjalaserowa.lublin.pl
    ale wydaje mi sie, że w innych miastach Ars medica ma również swoje oddziały.
    pozdrawiam

Sandy
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

ja chodzilam do kosmetyczki i usowalam wasik goracym woskiem.
    zabieg nie nalezy do najprzyjemniejszych ale nie boli tak bardzo i utrzymuje sie przez 1,5 do 2 m-cy.wloski odrastaja slabsze i jest ich mniej 🙂
    zabieg taki kosztuje (przynajmniej u mojej babki) 10zl

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

ja chodzilam do kosmetyczki i usowalam wasik goracym woskiem.
    zabieg nie nalezy do najprzyjemniejszych ale nie boli tak bardzo i utrzymuje sie przez 1,5 do 2 m-cy.wloski odrastaja slabsze i jest ich mniej 🙂
    zabieg taki kosztuje (przynajmniej u mojej babki) 10zl

Moja mama tez kiedys poszla do kosmetyczki by usunac wasik i po tym zabiegu miala czerwona piekaca skore nad ustami:P Ja bym sie bala tam woskiem depilowac 😯

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

mi moje włoski czasami przeszkadzają (mimo, że tylko chyba ja je widzę :D), ale na wosk też bym się nie zdecydowała. z moją wrażliwą skórą! łoj 😕

Julia23
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 345
    • Pasjonat

czeżć Wam 🙂
    Otóż ja też tak zaczęłam dojrzewać wystraszyłam się moich włosków tych czarnych i do tego grubych. Były wszędzie, na brodzie, wokół sutek, pod pachami, między piersiami a nawet na udach i pod pożladkami. Wystraszona poszłam do endokrynologa i doktor powiedizała mi, ze to stan normalny, że mogę się depilować, ale ja jestem raczej leniwa. I tak sobie tą sprawę olałam. Jedynie depiluję sie pod pachami, na łydkach i w okolicach bikini. A mojemu chłopakowi nie przeszkadza moje owłosienie. Nawet mówi, ze mam takie fajne owłosienie na udkach, ze takie mam delikatne nie drażniące włoski. Więc trochę pozytywizmu i dbania o siebie, ale bez przesady. z życia trzeba korzystać rozsądnie. :->

devilia
    Member
    • Odp.: 32
    • Bywalec

można spróbować rozjażnić wodą utlenioną, albo roztworem amoniaku. Oczywiżcie najlepiej najpierw spróbować na jakimż mało widocznym miejscu. Kosmetyczka pewnie jest wystarczająca jak włosków jest mało. Jak robi się ich więcej, to warto już się udać do endokrynologa. Powinien zrobić badania i coż przepisać. Niekoniecznie musi się kończyć na hormonach. Można dostać jakąż mażć do stosowania miejscowego.

Marysienka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Na pewno jest to najmniej bolesny zabieg 😉 zwłaszcza biorąc pod uwagę ból po wyrywaniu włosków woskiem ;] przeczytałam na [xxxxx] o body laserze, który jest oferowany przez kilka firm, warto byż sobie przejrzała ich oferty ;]

EDIT:kowal2

[email protected]
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Witam serdecznie,

jeżeli nie skutkują żadne maszynki do golenia, kremy do depilacji, może powinnaż zastanowić się nad depilacją laserową? Czytałam,że bardzo skuteczna, swoją cenę ma, ale warto byłoby się dowiedzieć, gdzie i za ile można taką depilację przeprowadzić. Plus jest taki, że będzie ona trwalsza niż maszynka czy krem.

Życzę powodzenia!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nadmierne owłosienie"

Przewiń na górę