nasze bystre dzieci……

• Autor
    Odp.
  • iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Pani na lekcji geografii nie mogła zainteresować uczniów tematem o globusie. Żaden z uczniów nie chciał jej słuchać. Poprosiła o pomoc dyrektora. Dyrektor wszedł do klasy i powiedział:
    – Kochane dzieci, dziż nauczymy się zakładać prezerwatywę na globus!!!Po sekundzie namysłu dzieci zapytały:
    Panie dyrektorze:
    – A co to jest globus?
    Dyrektor na to:
    A o globusie opowie wam pani nauczycielka!

DZIECI, DZIECI….ach te dzieci ❗
    Są mądre, bystre, miewają nieprawdopodobne pomysły i… potrafią zaskakiwać niebywałą wręcz spostrzegwczożcią…

Jeżli znacie ciekawe, nieraz zabawne historie z Waszymi (i niekoniecznie Waszymi 🙂 ) dziećmi w roli głównej, jakież niespotykane słówka ich własnej „produkcji” lub cokolwiek co zasługuje na uwagę, to zapraszam do podzielenia sie nimi.. 😉

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

Moj synus wczoraj (w sierpniu 3 latka)

-mamo co robisz?
    -maluje sie
    -po co?
    -zebym byla piekna
    -to nie jestes?
    -no nie bardzo
    -eee to ja cie nie kocham

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

hehe xyz to zeby maly potem jak podrosnie nie latala po podworku i nie kazal dziewczynkom sie malowac bo sa brzydkie 🙂 😉

paulik
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 12
    • Bywalec

[usunięto_link]
    co prawda to nie moje dziecko, ale…:D
    naprawiać się maluchowi zachciało:P

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Mój czteroletni brat do mężczyzny jadącego na rowerze:
    -Dzien dobry
    Pan mu za cicho odpowiedział i mały nie usłyszal. Zdenerwował się i krzyczy do niego:
    -dzien dobry „do cholender”

Pytam sie mojej również czteroletniej siostry:
    -ale masz ładne spodenki. Pożyczyłabys mi ich?
    -Nie, masz za dużą d***…

Oj dużo jeszcze bym mogła o nich pisac 😀 kochane dzieciaczki. Ale czasem nieznożne 😀

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Ja nie mam dzieci, ale uważam że najlepiej o dzieciach żwiadcza ich samodzielne wypracowania.
    Oto co nieco z zeszytów
    Krowa to ssak. Ma ona szeżć stron: prawą, lewą, przód, tył, spód i wierch. Za krową znajduje się ogon zakończony małym pomponikiem. Krowa posługuje się nim do odpędzania much od siebie i od mleka. Głowa krowy służy do rogów, no i jej pysk musi gdzież znaleźć miejsce. Rogi służą do bodzenia, a pysk do miauczenia. Pod krową wisi mleko. które służy do dojenia. Krowa ma delikatny węch, czuje się ją z daleka. Pan krowa nazywa się byk. On nie jest ssakiem. Krowa nie je dużo, ponieważ wszystko, co zje, zjada dwukrotnie. Kiedy krowa jest głodna, robi muuu!
    A kiedy nie mówi nic, oznacza to, że w żrodku ma pełno trawy aż po czubki rogów…

W żredniowieczu drogi były tak wąskie, że mogły się minąć najwyżej dwa samochody.

Michał Anioł malował sobie po żcianach kaplicy Sykstyńskiej.

Antygona pochowała brata, splunęła moralnie na króla i powiesiła się.

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

hehe się użmiałam.. 😀

xyz ale nie martw się synuż i tak napewno Cię kocha! 🙂

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Ostatnio wracam z zakupów i się rozpakowuję. Do pokoju wchodzi mój mały brat i zaczyna interesowac się tamponami.
    -A co to jest?
    -Nic dla ciebie. Zostaw to
    -Ale ja to chcę, daj mi to
    -Mówię ci zostaw to juz
    -Ale ja chce to zjeżc
    W końcu musiałam mu na siłe odebrac

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nasze bystre dzieci……"

Przewiń na górę