• Autor
    Odp.
  • colorada
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Aaaha i jeszcze jedno, bo zapomniałam. Ci, którzy używają fluidów muszą bardzo uważać na deszcz(może spłynąć), na słońce(efekt okropny żwiecącej buzi). Trzeba z tym uważać.

belzebub
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 18
    • Bywalec

colorada- jak jest dobrze kolor fluidu dobrany to ani deszcz, ani zawierucha nie straszne, bo po prostu nie widac znaczacej róznicy

Ja nie zauważyłam,żeby fluid zniszczyl mi skórę, a uzywam go juz dobre pare lat. Gdy byłam u dermatologa (to inna historia z moimi pieprzykami…:/) powiedział mi,że dobrej jakosci podklad włażciwie chroni skórę, a czesto pielegnuje(to zalezy od jego zawartosci). Jedyna rzecz, ktora znaczaco rózni go od kremu to barwniki.

Mniszka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Tez juz długo uzywam fluidu i nie widzę negatywnych zmian, a nawet mam ważenie,ż moja cera jest lepiej nawilzona. Moim zdaniem nie ma przeciwskazań,żeby uzywac podkladu. Trzeba tylko pamietac, by zmywac makijaz na noc:)

mariajusiewicz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Uważam,że im mniej kosmetykow na twarzy tym lepiej dla skóry (zwłaszcza latem).należy pamiętać,żeby fluid nie był ciężki i nie zatykał porów, bo przez to mogą pojawić się skórne problemy.
    Jak dla mnie najlepsze są te delikatne i nie obciążające skóry no i antyalergiczne. Ostatnio takim odkrytym przeze mnie kosmetykiem, była odżwyka do skóry Nanobase, która regeneruje cerę i spłyca zmarszczki. Działa naprawdę doskonale, jak krem z „najwyższej” półki. Fluid zostawiam na wielkie wyjżcie i na chłodne dni.

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

ja używam podkładu od dawna i również nie zauważyłam negatywnych wpływów 😛

dożć długo szukałam odpowiedniego, stosuje mało, tak by cera wyglądała lepiej

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

ja uzywalam fluidu wiele lat i czulam sie niemal uzalezniona od niego. wydawalo mi sie, ze jak wyjde bez makijazu to bede wygladac strasznie. uzywalam tylko dobrych kosmetykow, ale i tak mialam wrazenie ze cera jest coraz gorsza. moja mama i babcia nigdy nie uzywaly zadnego podkladu i nie maja w ogole prawie zmarszczek. pewnego razu jak bylam u mojej kuzynki starszej kilka lat zauwazylam, ze przed wyjsciem malowala tylko oczy,wiec zapytalam, czy nie uzywa pudru i powiedziala „WOLE MIEC DLUGO LADNA CERE NIZ JEDNORAZOWY EFEKT”. dalo mi to do myslenia i zamiast fluidu zaczelam stosowac dobre kremy do twarzy. teraz wcale nie uzywam pudru i mam duzo lepsza cere. bardzo sie ciesze, ze sie na to zdecydowalam

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " negatywne dzialanie fluidu"

Przewiń na górę