niestosowny prezent

• Autor
    Odp.
  • agata35
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

mam pewnien dosc nietypowy problem:

kupilismy w mezem kuzynowi w prezencie slubnym komplet ladnej, eleganckiej (naszym zdaniem) poscieli, a oni… chyba sie na nas obrazili:/ Prezent tani nie byl, ale swego czasu od kuzyna tez dostalismy dosc luksusowy i drogi prezent slubny, wiec uznalismy, ze czas na rewanz.

Kupilismy cos takiego: [usunięto_link], zreszta z polecenia.

czy widzicie w tym cos niestosownego? bo naprawde nie wiemy juz co myżleć, a oni rzeczywiscie unikaja nas i jakichkolwiek pytań nt. prezentu..

gibka80
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Ja tam nie widzę w tym nic dziwnego. Według mnie dobry prezent.
    Ale wiesz może oni nie wiedzą ile to naprawdę kosztuje?

agata35
    Member
    • Bywalec

heh, nie wiem już sama, ale raczej nie są tego typu ludźmi, którzy by poczuli się urażeni, że dostali zbyt tani prezent…

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

To masz fajnych znajomych.Zazwyczaj chcą jak najlepszych, a co za tym idzie dosyć drogich:)

camelek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Może liczyli na kopertę? :>

agata35
    Member
    • Bywalec

heh i no sytuacja się rozwiązała:

okazało się, że żona kuzyna jest uczulona na wełnę (swoją drogą ona chyba jest na wszystko uczulona), a przecież pożciel od nas była wełniana… W związku z tym oddali tą pożciel swoim rodzicom i dlatego przez ostatni czas nas unikali, a jak tylko chcieliżmy zapytać o żlub czy prezent, to albo wymownie milknęli albo zmieniali temat..

ech, trzeba bylo dac kopertę:/

Martusia_87
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja uważam że spoko prezent – ale jak na zaproszeniach pisali ze chca kaske to trzeba było uszanowac.

Ja ostatnio kolezance ktora chciala kaske dalam koperte ale nie moglam sie oprzec, zeby jej nie kupić prezentu. Pomyżlałam, że przecież wyda kaskę a za 10 lat nie bedzie zadnej pamiatki., Kaske utopi w meblavch, ktore za 10 lat pojda na wysypisko. A jednak prezent slubny powinien zostac jako pamiatka. Natknęłam sie na targu staroci na piekna pare kryształowych łabędzie ze srebrnymi szyjami – solniczka i piprzniczka. Ze srebrnymi łyżeczkami. Dałam za to 180 pln. Do koperty włożyłam 600.
    WYdaje mi sie ze za are lat bedzie sie cieszyc z pamiatki.

Co do pożcieli, żelazek, czajników i innych AGD – myżlę ze nie ta droga. LEpiej pojsc w bizuterię albo jakies ozdobne przedmioty, ktre przetrwają na zawsze..

natalii130383
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

coż osobistego ale czy trafi się w gust?
    Ja też mam dylemat,co kupić,a chciałabym ,aby było to wyjątkowe i nie powtarzalne,tylko co?

natalii130383
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Niestosowny prezent to chyba coż osobistego,ale pożciel-zawsze się przyda.Ja przekonałam się, że kupowanie prezentów w formie pamiątkowej ,a do tego koperta.Myżlę,że kazdy byłby zadowolony np.z ręcznie wykonanych przedmiotów,np.anioła drewnianego,który sama kupilam na prezent weselny w żwięta i młodzi byli zachwyceni”tradycyjnym aniołem’[usunięto_link] to wyjatkowo piekny anioł powiedzieli,z czego bardzo sie cieszę:)

Renata78
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Tez ostatnio byłam na żlubie moich znajomych, postanowiliżmy z chłopakiem , że dostaną od nas swoje ulubione perfumy, zamówiłam Fahrenheita Diora Damskiego i męskiego (oczywiżcie wiem czego używają), znalazłam super stronę z perfumami perfumytaniej.pl, ceny są żwietne, tak że jeszcze koperta w prezencie się znalazła;);D Wiem, że byli bardzo zadowoleni z prezentu!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " niestosowny prezent"

Przewiń na górę