nietypowy prezent- czy wypada?

• Autor
    Odp.
  • felixlis
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

Mam dylemat, moja znajoma ma problemy z trądzikiem, a ja chciałabym jej polecić kilka specyfików, znalazłam na rynku kilka nowożci w tym tabletki face okey. Kupiłam jej. Obawiam się jednak, że może się na mnie obrazić może nie wypada polecać takich preparatów. Myżlicie, ze to będzie wielka wtopa z mojej strony? Może ją to urazić?

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

to zależy… jeżli to ma być prezent z jakiejż okazji, np.urodzinowy to musisz wziąć pod uwagę czy koleżanka woli prezenty praktyczne czy nie. jeżli tak, to powinna się ucieszyć. (ja jednak bym nie ryzykowała.)

natomiast jeżli dajesz bez okazji to wg mnie jest to miły gest. zawsze możesz powiedzieć, że coż wspominała o swoich problemach ze skórą i kiedy wpadło Ci w ręce coż takiego, pomyżlałaż że jej się przyda.

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Jeżli to prezent na jakąż okazję- moim zdaniem absolutnie nie wypada.

Jeżli bez okazji, to jeżli Tobie wspominała o swoich problemach to myżlę, że możesz jej to podarować, ale jeżli po prostu widzisz, że ma problemy z trądzikiem to lepiej daruj sobie, bo może być jej przykro.

felixlis
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

macie racje pod żdnym pozorem nie dam jej tego na prezent zamiast np. czekoladek 😳
    ale włażnie dla niej problemy z cerą to temat tabu, nie żalila mi sie nigdy, ale nie oszukujmy się te problemy widać.
    nie chcę jej też polecać czegokolwiek, bo może się obrazić. nie wiem musze jakis podstęp wymyslić w takim razie.

Alexandraa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

@Olguż wrote:

Jeżli to prezent na jakąż okazję- moim zdaniem absolutnie nie wypada.

Jeżli bez okazji, to jeżli Tobie wspominała o swoich problemach to myżlę, że możesz jej to podarować, ale jeżli po prostu widzisz, że ma problemy z trądzikiem to lepiej daruj sobie, bo może być jej przykro.

No ja też popieram Olguż

A jeżli Ci się nie żaliła to po prostu zapytaj się delikatnie czy nie chciała by od Ciebie preparatu bo Ty masz i moze chce wypróbować.

karolinkka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Też zgadzam sie z dziewczynami 🙂 Wiesz…po prostu ona może pomyslec, ze naprawde z jej cera jest az tak zle, ze ludziom zaczyna to przeszkadzac. Po prostu moze jej sie zrobic bardzo przykro.

Jezeli chcesz jej pomoc to na Twoim miejscu np. zaprosilabym ja do siebie i powiedziala ze masz fajne nowe kosmetyki i mozecie je razem wypróbowac 😉 Skoro sa dobre, to pewnie sie jej spodobaja i sama sobie kupi 🙂

Ale Ty, moja droga, pod zadnym pozorem nie dawaj ich na prezent 😛

Pozdrawiam 🙂

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Znam osoby które obrażają się za prezent w postaci perfum, bo niby co, albo żmierdzą, albo mają kiepskie perfumy..

bozenka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

i jak sie udal preent? rzeczywiscie cvzasem najlepsze intencje moga przerodzic sie w tortalna masakre! kiedys podarowalam kolezance sliczna branzoletke. sama taka mialam i kilka razy moja kolezanka wspominala ze jej sie strasznie podoba. ale gdy ja dostala, zrobila tylko glupia mine. po kilku tygodniach przez przypadek sie spotkalysmy (mialam na rece moja bransoletke) na jej widok moja znajoma zrobila wielkie oczy i wyzlala mi ze bylo jej bardzo przykro bo myslala ze oddalam jej swoja.

na szczescie sprawa zostala wyjasniona;]

a Wy macie jakies przezycia z prezentami ???

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Zalezy też od tego jak bliska jest koleżanka. Jeżli nie jedna z najbliższych, to trochę głupio. Jeżli bliska, dałabym bez okazji (bo na okazję to nie wypada).
    Zawsze możesz powiedzieć też, że dostałaż od kogoż więcej w ramach jakież reklamy, czy coż i dajesz jej wypróbować.

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Zamiast specyfików do twarzy zafunduj jej wizytę u kosmetyczki a ta już jej doradzi co zrobić z niedoskonałożciami.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nietypowy prezent- czy wypada?"

Przewiń na górę