- AutorOdp.
- 30 lipca 2008 at 10:05
Tłuszcze trans to bardzo niebezpieczny składnik produktu. Jest ich pełno w naszym pożywieniu, powodują wyjątkowo szybkie przybieranie na wadze i od dawna mają opinię wroga serca.
Margaryny:
Najlepsza jest Finea i Delma
A największa zawartożć trans tłuszczów jest w Smakowita, Krówka,Vita.Batony:
Najgorsze to Twix
Najlepsze to SnickersChipsy:
Najgorsze to Cheetos
Najlepsze to SnackiTłuszcze trans dlatego się tak dobrze przyjęły w gastronomi, ponieważ dobrze znoszą temperaturę pokojową i można je długo przechowywać bardzo poprawiają jakożć ciast (im jest ich więcej, tym lepszy smak produktu). Niektóre takie produkty mogą mieć nawet ponad 50 proc. złych tłuszczy utwardzanych.
Wystrzegajcie się tych produktów!!
Pozdrowienia30 lipca 2008 at 10:07Ciasteczkach, frytkach, , chrupkach, fast foodach, nawet płatkach kukurydzianych. Czytajcie dokładnie etykiety na produktach.
Tłuszcze trans mogą występować w produktach też pod nazwą: oleje uwodornione lub oleje czężciowo utwardzone
- AutorOdp.