o 20 KG za duzooooooooooooooo

• Autor
    Odp.
  • Feministka000
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Witaj:) Bez paniki dasz rade:))
    po 1 : zafunduj sobie jakas diete…tyle ich w internecie,gazetach, (polecam gazete „tina” w terazniejszym nr jest pełno diet:)
    No i najwazniejsze RUCH

Marta7
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 41
    • Bywalec

nadwaga jest skutkiem jakożciowego n****żywienia organizmu.
    często dochodzi do tego przez stres, leki i choroby. wszystko to ogranicza wchłanianie sie składników odżywczych, co organizm traktuje jak głodzenie i niedobory uzupełnia komórkami tłuszczowymi.

nie moge zgodzić się z pierwszą czężcią posta przede mną, a to dlatego, że internet i gazety to nie najlepszy sposób na szukanie diet.
    pomocy owszem, doradztwa, ale nie diet.
    każdy organizm jest inny i każda dieta powinna być dobrana indywidualnie przy wzięciu pod uwagę szeregu czynników

Marta, u Ciebie te czynniki to przebyta [obecna] depresja, leki które bierzesz/brałaż…

ważny jest typ metaboliczny i profil hormonalny.

zajmuję się na co dzień odchudzaniem, także trudnych przypadków gdzie nadwaga ma podłoże hormonalne czy chorobowe. mam też pod swoimi „skrzydłami” osoby z otyłożcią kliniczną [także dzieci]

napisz do mnie na gg lub na maila, pomogę Ci schudnąć zdrowo i trwale.

gg: 2110989
    e-mail: [usunięto_link]

pozdrawiam 🙂

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

najprostsze i najskuteczniejsze, kilka mały posiłków w ciagu dnia, o stałych porach, regularnie i bez podjadania. Do tego dużo ruchu.
    ze wspomagaczy to mogłabyż brać chrom zaszkodzić nie zaszkodzi a pomoc może 🙂 ( bynajmniej na mnie działa tak ze mi sie nie chce nic słodkiego )

zuza_130
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

najprostsze i najskuteczniejsze, kilka mały posiłków w ciagu dnia, o stałych porach, regularnie i bez podjadania. Do tego dużo ruchu.
    ze wspomagaczy to mogłabyż brać chrom zaszkodzić nie zaszkodzi a pomoc może 🙂 ( bynajmniej na mnie działa tak ze mi sie nie chce nic słodkiego )

Mnie też głód słodyczowy chrom powstzrymuje dożć skutecznie.

Twoja_Figura
    Member
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Jeżli masz ochotę to zapraszam napisz [usunięto_link]
    U nas wiele kobiet już znalazło wsparcie oraz bardzo fachowe porady rozpiski diet, ćwiczeń oraz suplementacji:)

Pozdrawiam i zapraszam wszystkich zainteresowanych:)

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

bieganie ogólnie nie jest dobre dla stawów. Jak biegasz , to staraj się to robić na trawnikach, leżnych żcieżkach itp. Możesz też kupić sobie specjalne buty z amortyzacją, wyglądają trochę smiesznie, ale czuć różnicę.
    Ja na początek polecam rower, nie przeciąża stawów, nie ma problemów z regulacją oddechu i łatwiej się zmotywować chyba 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " o 20 KG za duzooooooooooooooo"

Przewiń na górę