• Autor
    Odp.
  • rosella
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

Mam taki problem.. kiedy chodze na obcasach ok. 7-8 cm to boli mnie bok zewnetrznej stopy. tak strasznie boli ze poprostu nie umiem chodzic wtedy! ;/
    przygode ze szpilkami wlasciwie dopiero zaczynam, ale juz mnie boli ;(
    co to moze byc i jak sobie z tym poradzic.
    no i podstawa co robic zeby ladnie chodzic :D?
    pozdrawiam wszystkie panie 馃槈

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

A mo偶e 偶elowe wk艂adki?

Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

Jesli to Cie pociesz,to ja tez nie moge chodzic na wysokom obcasie. Piszesz o 7-8cm,ja moge chodzic w conajwyzej 3-4cm. Bywa. Pogodzilam sie z tym 馃槈 Wiem,ze noga wyglada ladniej na wyzszym korku,ale niestety 馃槙

Moze Zielonookama racje,wyprobuj jakies wkladki…

Manora
    Member
    • Temat贸w: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Ja te偶 chodz臋 w szpilkach i boli mnie 偶r贸dstopie, ale tylko, gdy za du偶o w臋druj臋.:P

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Prosta rada-nie chod藕 w szpilkach 馃檪 po co robic co偶,co nie sprawia przyjemno偶ci? 馃槈

beehive
    Member
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

呕eby 艂adnie wygl膮da膰?

Te偶 nie cierpi臋 szpilek, ale jestem 偶wiadoma ich pot臋gi.

iga
    Member
    • Temat贸w: 19
    • Odp.: 835
    • Zas艂u偶ony

Ja na co dzie艅 chodze na 3-4 cm obcasach. Wy偶sze zak艂adam – 偶e tak powiem – od 偶wieta, od okazji itp. Hmm.. mo偶e i w szpilkach wygl膮da sie bardziej kobieco czy sexi, ale ja tam ceni臋 wygode. Poza tym r贸wnie偶 dla zdrowia ni偶szy obcas lepszy.. 馃槈

rosella
    Member
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

[usuni臋to_link] wrote:

Prosta rada-nie chod藕 w szpilkach 馃檪 po co robic co偶,co nie sprawia przyjemno偶ci? 馃槈

bo m.in. sie ladniej wyglada, i napewno lepiej czujesz;p
    a wkoncu masz tyle lat ile mam i czas sie nauczyc:D

zielonooka – wyproboje zobaczymy, moze cos pomoze;))
    a co robic zeby m.in. ladnie chodzic?

mrowka
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 736
    • Zas艂u偶ony

przy obcasach podobnoe trzeba miec proste nogi:) raczej zeby Ci si臋 nie ugina艂贸y , jak je prostujesz to musza byc proste w kolanach a nie jak na trampolinie:PP

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

bo m.in. sie ladniej wyglada, i napewno lepiej czujesz;p
    a wkoncu masz tyle lat ile mam i czas sie nauczyc:D

zielonooka – wyproboje zobaczymy, moze cos pomoze;))
    a co robic zeby m.in. ladnie chodzic?

Ale skoro bol膮 Cie od szpilek nogi to nie nazwa艂abym tego lepczym samopoczuciem 馃槈
    Swoje pierwsze szpilki(a偶 8 cm) za艂ozy艂am na st贸dni贸wke.Nie czu艂am si臋 bardziej atrakcyjna niz zwykle.Nie potrzebuj臋 dok艂adac sobie dodatkowych cm,bo normalnie jestem dosc wysoka i wysokie obcasy sprawiaj膮,偶e czuje sie niebiezpiecznie du偶a 馃槅 Szpilek nie pokocha艂am.Lubie tylko takie malutkie szpileczki 2-3 cm i do takich sie ograniczam.Ani troche nie ujmuje mi to atrakcyjnosci bo to nie szpilki sprawiaj膮,偶e kobieta jest sexy 馃槈

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

otoz to: bola cie syry, a ty wyskakujesz z lepszym samopoczuciem. jak mnie cos boli, to czuje sie zdecydowanie zle.

jesli chodzi o szpilki, to chodzic na nich umiem. nauczylam sie dosc wczesnie-musialam, bo na wybiegu to czesto jest po prostu koniecznosc. teraz juz nikt mnie do obcasow nie przymusza, a na codzien, szczegolnie zima…moj tryb zycia nie pozwala mi na noszenie ich codziennie. a na specjalne okazje tez jakos czesciej wybieram inne obuwie. obcasy czy zgrabne koturny raz na jakis czas, szczegolnie jesli buty to peep toe…ok. ale wole plaskie obuwie.

a nogi mam tak dlugie, ze bez obcasow zwracaja uwage.

abi
    Member
    • Temat贸w: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

Dok艂adnie. Bez sensu.
    Podobno jak si臋 r贸偶 na policzki na艂o偶y to te偶 si臋 jest bardziej sexi itd. Ja nie lubi臋 i nie nak艂adam nigdy.
    A obcasy? Lubi臋, ale nie chodz臋 codziennie. Tylko „od偶wi臋tnie”. I niezbyt wysokie. Tak do 6 cm. A to z tego wzgl臋du, 偶e i tak wysoka jestem, a poza tym wy偶sze jak dla mnie s膮 niewygodne.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Obcasy"

Przewi艅 na g贸r臋