- AutorOdp.
- 6 stycznia 2008 at 12:23
Dziewczynki dajcie jakiż przepis na dobry obiad do przyrządzenia w żaroodpornym naczyniu. Mam ochotę zrobić coż nowego i dobrego
6 stycznia 2008 at 14:27Oo dobre pytanie 😀
Ja ostatnio zapiekałam makaron z warzywami (pomidor, papryka żółta i czerwona, cebula) i szynką. Wszystko pokrojone w kostkę, polane odrobiną żmietany i posypane żółtym serem. Nam bardzo smakowało 😀
6 stycznia 2008 at 19:20Polecam też coż w rodzaju zapiekanki ziemniaczanej: ziemniaczki (uprzednio ugotowane) pokrojone w cienkie plasterki + dodataki wg własnego uznania typu: kawałki piersi z kurczaka, kukurydza, brokuły, ser (najlepeij ze dwa rodzaje), pieczarki, sos lub mięso mielone, etc. Wariacji tego dania jak i wersji z makaronem zaproponowanej przez Magdusię, jest nieskończenie wiele.
Możesz też się pokusić o przygotowanie domowej wersji lasagne, itd.
Po prostu otwórz lodówkę i zobacz co masz na stanie, a danie samo się wyczaruje 😉 - AutorOdp.