Obiadek na rocznice ! Potrzebuje porady :)

• Autor
    Odp.
  • Malinka
    Member
    • Temat贸w: 31
    • Odp.: 527
    • Zas艂u偶ony

We wtorek mam rocznice zwiazku ze swoim facetem. Chcialabym z tej okazji przygotowac jakis pyszny obiadek. Niestety nie moge zrobic kolacji bo ma byc niespodzinka, a moj facet odrazu po pracy jest u mnie, dlatego podam mu pysznyy obiadek z zaskoczenia 馃檪

Tylko nie bardzo wiem co przygotowac… Chcialabym zeby danie nie bylo zbyt skomplikowane, zeby bylo z mieskiem i wygladalo ladnie i zeby dalo sie je ladnie udekorowac 馃槢 aa i zeby dalo sie szybko podgrzac bo nie znam dokladnej godziny jego przyjscia 馃檪

Myslalam nad jakims rizotto,a moze poprostu zwykle schabowe z ladna aran偶acj膮 ? A moze macie jakies ciekawe przepisy lub porady?

Licze na wasza pomoc 馃檪

mrowka
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 736
    • Zas艂u偶ony

a mo偶e jak膮s piecze艅? albo jakies kotleciki schabowe w srodku nich wlozyc serek papryczke ogorek i zawinac na po艂

albo sphagetti ale to take troszke obcykane, ale dobry jest tez ryz z piersia z kurczaka, albo frytki ryz i kotlecik

pozdrawiam milej rocznicy:D

zakochana
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

ja proponuje owoce morza…pono膰 ma艂偶e s膮 偶wietnym afrodyzjakiem::))))))))))))przepis na spaghetti di marre
    sk艂膮dniki:
    1 opakowanie owoc贸w morza
    250 g makaronu spaghetti
    50g w臋dzonego boczku pokrojonego w kostk臋
    5 艂y偶ek oliwy z oliwek
    1 z膮bek czosnku
    1 p臋czek pietruszki
    s贸l i pieprz
    Makaron ugotowa膰 wed艂ug przepisu na opakowaniu.
    W tym samym czasie na patelni podsma偶y膰 na oliwie z oliwek boczek i czosnek. Doda膰 nierozmro偶one owoce morza( ja dodaje opakowanie od frosty)i podgrzewa膰 pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Ugotowany makaron i 偶wie偶o pokrojon膮 pietruszk臋 doda膰 do owoc贸w morza, wszystko dobrze wymiesza膰 i doprawi膰 sol膮 i pieprzem.

mo偶esz to fajnie udekorowa膰 i poda膰 z winkiem….oczywi偶cie danie tylko dla os贸b lubi膮cych owoce morza:)

locky
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

moja propozycja to chi艅szczyzna w艂asnor臋cznie wykonana 馃檪

zamira
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

proponuj臋 spaghetti 馃檪 jak na filmie zakochany kundel 馃檪

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Obiadek na rocznice ! Potrzebuje porady :)"

Przewi艅 na g贸r臋