- AutorOdp.
- 2 kwietnia 2008 at 23:25
We wtorek mam rocznice zwiazku ze swoim facetem. Chcialabym z tej okazji przygotowac jakis pyszny obiadek. Niestety nie moge zrobic kolacji bo ma byc niespodzinka, a moj facet odrazu po pracy jest u mnie, dlatego podam mu pysznyy obiadek z zaskoczenia 馃檪
Tylko nie bardzo wiem co przygotowac… Chcialabym zeby danie nie bylo zbyt skomplikowane, zeby bylo z mieskiem i wygladalo ladnie i zeby dalo sie je ladnie udekorowac 馃槢 aa i zeby dalo sie szybko podgrzac bo nie znam dokladnej godziny jego przyjscia 馃檪
Myslalam nad jakims rizotto,a moze poprostu zwykle schabowe z ladna aran偶acj膮 ? A moze macie jakies ciekawe przepisy lub porady?
Licze na wasza pomoc 馃檪
4 kwietnia 2008 at 21:03a mo偶e jak膮s piecze艅? albo jakies kotleciki schabowe w srodku nich wlozyc serek papryczke ogorek i zawinac na po艂
albo sphagetti ale to take troszke obcykane, ale dobry jest tez ryz z piersia z kurczaka, albo frytki ryz i kotlecik
pozdrawiam milej rocznicy:D
13 kwietnia 2008 at 20:04ja proponuje owoce morza…pono膰 ma艂偶e s膮 偶wietnym afrodyzjakiem::))))))))))))przepis na spaghetti di marre
sk艂膮dniki:
1 opakowanie owoc贸w morza
250 g makaronu spaghetti
50g w臋dzonego boczku pokrojonego w kostk臋
5 艂y偶ek oliwy z oliwek
1 z膮bek czosnku
1 p臋czek pietruszki
s贸l i pieprz
Makaron ugotowa膰 wed艂ug przepisu na opakowaniu.
W tym samym czasie na patelni podsma偶y膰 na oliwie z oliwek boczek i czosnek. Doda膰 nierozmro偶one owoce morza( ja dodaje opakowanie od frosty)i podgrzewa膰 pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Ugotowany makaron i 偶wie偶o pokrojon膮 pietruszk臋 doda膰 do owoc贸w morza, wszystko dobrze wymiesza膰 i doprawi膰 sol膮 i pieprzem.mo偶esz to fajnie udekorowa膰 i poda膰 z winkiem….oczywi偶cie danie tylko dla os贸b lubi膮cych owoce morza:)
10 lutego 2009 at 14:41moja propozycja to chi艅szczyzna w艂asnor臋cznie wykonana 馃檪
12 lutego 2009 at 09:32proponuj臋 spaghetti 馃檪 jak na filmie zakochany kundel 馃檪
- AutorOdp.