od dzisiaj na Diecie Norweskiej (start)

• Autor
    Odp.
  • graawitacja
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

czeżć!!!
    postanowiłam zrzucić parę (w domyżle 12 kg) zbędnych kilogramów które zostały mi po ciąży. Prawdę powiedziawszy będę drugi raz w życiu na diecie więc trzymajcie kciuki.
    Postanowiłam wytrwać, wybrałam dietę norweską bo daje dobre rezultaty wciągu dwóch tygodni i jest łatwiejsza i smaczniejsza (jak dla mnie) niż kopenhaskiej.

dzień pierwszy: 84 kg wzrost 169, docelowo zrzucić 12.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Moglabys napisac cos wiecej na temat tej diety???

Zycze oczywiscie powodzenia i pisz jak Ci idzie….moze jak Tobie uda sie zrzucic pare kilo ja tez sprubuje….

graawitacja
    Member
    • Początkujący

może zacytuje:

DIETA PROSTO Z NORWEGII
    Lekarze i fizjolodzy żywienia ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo opracowali i opublikowali dietę przynoszącą dobre rezultaty. Jeżli chce się osiągnąć trwałe efekty, należy przestrzegać wręcz niewolniczo jej rygorów. Chodzi o to, aby w ciągu dwóch tygodni(tyle trwa program) w organizmie nastąpiły chemiczne zmiany w przemianie materii, tj. jej przyspieszenie.
    Aby osiągnąć zadowalający rezultat, najważniejsze jest to, żeby jeżć każdy z produktów wymienionych poniżej. Mniej ważną rzeczą jest to, ile się je. Jeżli z jakiegoż powodu przerywamy kurację, musimy ją potem zacząć od początku. Po dwóch tygodniach (kuracji nie można przedłużać) można osiągnąć spadek wagi aż do 10 kg. Po zakończeniu programu łaknienie powinno się znacznie zmniejszyć ale należy unikać produktów z dużą zawartożcią skrobi.
    Jeżli pomimo schudnięcia 10kg. w pierwszej rundzie stosowania diety, uważamy, że mamy pewne nadwyżki do zrzucenia to po miesiącu od zakończenia pierwszego etapu rozpoczynamy odchudzanie od nowa.

codziennie na żniadanie je się 1-2 jajka, grapefruit, kawa/herbata, z wyjątkiem dnia 1 i 8 trzy jajka.
    Dzień 1 (np. Poniedziałek):
    lunch: 3 jajka grejpfruta, kawa lub herbata
    obiad: 3 jajka ,surówka np.z marchwi ,ogórek,seler naciowy, korniszony,pomidor. kawa lub herbata 1 kromka chleba.

Dzień 2 (wtorek):
    lunch: 1lub2 jajka grejpfrut kawa lub herbata
    obiad: mięso wołowe, pomidor ,seler naciowy,ogórki i inne warzywa kawa lub herbata

Dzień 3 (środa:)
    lunch: 1lub 2 jaka , szpinak gotowany,kawa lub herbata
    obiad: 2 kotlety z jagnięcia( można zastąpić kurczakiem bez skory) pomidor seler naciowy ogórki konserwowe kawa lub herbata

Dzień 4 (czwartek:)
    lunch : surówka z warzyw grejpfrut kawa lub herbata
    obiad: jajka biały ser szpinak gotowany 1 kromka chleba kawa lub herbata

Dzień 5 (Piątek):
    lunch: jajka szpinak gotowany kawa lub herbata
    obiad: ryba,surówka 1 kromka chleba kawa lub herbata

Dzień 6 (sobota:)
    lunch : sałatka z owoców i nic innego
    obiad: dożo wołowiny seler naciowy pomidor ogórki kiszone lub konserwowe

Dzień 7 (niedziela):
    lunch: zimne mięso z kurczaka lub indyka pomidor grejfrut
    obiad: zupa jarzynowa (na wywarze z jarzyn bez zasmażki i żmietany) mięso z drobiu pomidory gotowana kapusta seler naciowy.

– do surówek i sałatek nie używamy oleju
    – kawę i herbatę pijemy bez cukru i żmietanki/ dozwolony słodzik
    – mięso na obiad możemy przyrządzić w opiekaczu, na grillu lub gotować, dotyczy to również ryb. Nie smażyć na tłuszczu!
    – jajka można spożywać tylko w postaci gotowanej
    – powinno się ograniczyć do minimum spożycie soli,
    – pić dużo wody mineralnej , herbat ziołowych/3 litry dziennie/ .

KreJzoOlk@
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

wg mnie dieta kopenhaska jest smaczniejsza…:) ja jej nie stosowalam ale wszystko co wnniej jest (oprocz kawy) lubie bardzoi… moja kuzynka stosowala i schud;a 7 kilo… pozdrawiam i zycze wytrwalosci ja juz 2 tgodnie jestem na diecie(takie wlasnej) i rezultaty widze:)

Monika
    Member
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Ta dieta nie jest zla-bylam na o wiele gorszej. Dla przykladu:

sniadanie:czarna gorzka kawa
    obiad: dwa jajka i dwa pomidory bez soli
    kolacja:plasterek szynki

Bylam na tej diecie przez tydzien-schudlam 4kilo…niestety padlam!
    Nie polecam!

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

a sniadania?

srednio zdrowa ta dieta.

w zyciu na zadnej nie bylam, ale uwazam, ze najlepiej zmienic zle nawyki zywieniowe i zaczac cwiczyc. a najlepiej udac sie do dietetyka.

graawitacja
    Member
    • Początkujący

na żniadanie 2 jajka, grejpfrut, herbata/kawa, tylko 1 i 8 dnia są 3 jajka.

dzień drugi: dzisiaj czuje się głodna, ale przetrwałam jakoż, najtrudniej było jak smażyłam rybkę na obiad dla syna. smakowicie wyglądała, bardzo kusząco… kupiłam sobie zielona herbatę i pije bez cukru i o dziwo smakuje mi.

co do dietetyka to owszem ma to sens ale póki co ciągnę tą dietę i po skończeniu jej pomyżle o dietetyku. pozdrawiam

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

nie przeszłabym na tą dietę.. nienawidzę jajek! 😛

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

dziewczyny nie katujcie się! ja byłam raz na kopenhaskiej, schudłam ale wszystko potem wróciło. a byłam 2 tygodnie wżciekła i raz mało nie zemdlałam. nie było warto!
    lepiej dłużej się odchudzać ale trwale. polecam artykuł zaprzyjaźnionej dietetyczki o Diecie przed sylwestrem
    [usunięto_link]

ola57777
    Member
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Wiem co oznaczaja te wszystke diety-powrót do poprzedniej ale wiekszej wagi.Przerabiałam juz to wielokrotnie.Teraz postanowiłam mniej jesc ale wszystko.Pije tylko 2 razy dziennie bardzo dobra herbatke Bio active Lakarnita Oczyszczajaca.Zawiera w sobie blonnik dzieki któremu czuje na dłuzej uczucie sytosci i nie musze podjadac miedzy posiłkami.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " od dzisiaj na Diecie Norweskiej (start)"

Przewiń na górę