- AutorOdp.
- 2 czerwca 2008 at 14:41
2 dzień diety kopenhadzkiej…
175 cm
80 kg
20 latmam dosyć swojego wyglądu , jestem wżciekła i muszę schudnąć:PP Kto jest ze mną:D:D:D
Po kopenhadzkiej przechodzę na tygodniową dietę białkową
Potem na tygodniową głodówkę
A potem, na dietę 1000 kcal
cel: 60 kg w 2 miechy ( jakoż tak):)) 😛2 czerwca 2008 at 15:02powodzenia 🙂
nie dołączam sie bo ani grama do zbicia nie mam a wręcz przeciwnie przytyć być troszke chciała 😛
2 czerwca 2008 at 19:36[usunięto_link] wrote:
175 cm
80 kg
20 latmam dosyć swojego wyglądu , jestem wżciekła i muszę schudnąć:PP Kto jest ze mną:D:D:D
cel: 60 kg w 2 miechy ( jakoż tak):)) 😛dożć drastyczną metodę wybrałaż
2 czerwca 2008 at 21:31wiem , że drastyczna , ale mam dosyć:PP jestem wżciekłą i seryjnie nic nie będę jadła znaczy się nie będę jadła niezdrowych rzeczy:))
3 czerwca 2008 at 18:04naczym polega ta kopenchadzka dieta, bo czesto sie o niej mowi…???
4 czerwca 2008 at 21:05na czym polega hm… są to trzy posiłki dziennie … wstrętne:PP
ale mało kaloryczne
i tak przez 13 dni:))
1 litr wody i 1 litr zielonej herbaty
posiłki o stałych porach
ostatni przed 18 :))tutaj więcej info
[usunięto_link]
PS: już straciłam 3 kg:D:D:D i wcale nie jestem aż tak strasznie głodna:)) włażnie kończy się 4 dzień:))
6 czerwca 2008 at 07:04[usunięto_link] wrote:
175 cm
80 kg
cel: 60 kg w 2 miechy ( jakoż tak):)) 😛Nie chcę nic mówić, ale tego co Ci przybywało miesiącami, latami nie schudniesz w 2 miechy. A nawet jeżli schudniesz to zaraz wróci, i to z nawiązką. Proponowałabym ”normalną” dietę – mniej jedzenia, więcej ruchu. Wolniejsze ale skuteczniejsze.
9 czerwca 2008 at 15:20aha ciekawie brzmi ale boje sie ze po takiej diecie poczatkowa waga powroci..moze zastosuje;) dzieki za info..pozdro 🙂
12 czerwca 2008 at 09:46Wiem, że to Cię nie pocieszy, ale obawiam się że wystąpi szybko efekt jojo! przy takiej diecie jestem tego pewna! Dla organizmu będzie to ogromny szok, będzie Cię bolała głowa, możesz mieć zawroty, a nawet omdlenia!
Jeżli chcesz się odchudzać to lepiej idź do dietetyka!
Rozumiem 2-4 kg w miesiąc, ale nie 10kg!ps. Twoja skóra może za tym nienadążyć…i nadal będzie „duża”
14 czerwca 2008 at 15:11Przecież to wychodzi po 10 kg na miesiac… Dziewczyno nie chce gasic Twojego zapalu, ale nawet jesli Ci sie uda to raczej wrocisz do wczesniejszej wagi… chociaż moja kolezanka schudla w miesiac 13 kg i utrzymuje wagę, ale ile n apoczatku sie meczyla, nawet szpital musiala zaliczyc… A dieta kopenhaska 😕 Sory ale jakos nie wierze w „zdrowotnosc” tego Twojego odchudzania.
Lepiej zastosuj mniej rygorystyczna diete, potem latwo utrzymasz wage i bedziesz zadowolona 🙂17 czerwca 2008 at 13:57Należy żciżle trzymać się wyznaczonego jadłospisu: na żniadanie pijemy kawę z kostką cukru, obiad i kolacja są niskotłuszczowe i wysokobiałkowe: jadamy głównie jajka, zielone wrzywa i chude mięso, nie używamy soli, poza poranną kawą pijemy wyłącznie niegazowane wodę mineralną.
Jeżli jesteż głodny “ wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie. Jeżeli dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg) Dieta trwa 13 dni i ani dnia dłużej. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku. Dieta zwiększająca przemianę materii dlatego
spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji.Zalety:
Trwa krótko i daje natychmiastowy efekt. Idealna dla niecierpliwych. Ubytek wagi widoczny gołym okiem , co działa motywująco. Proponowane w jadłospisie potrawy reprezentują, delikatnie rzecz ujmując, smaki naturalne( bez soli i przypraw). Dla wielu osób na tyle mało apetycznie, że podczas trwania diety w zasadzie nie chce się jeżć. Dobry wstęp do zmiany nawyków żywieniowych. Po zakończeniu diety możemy zacząć jeżć normalnie, bez ryzyka ponownego przyrostu wagi. Powinna przestać przychodzić ochota na słodycze i inne tuczące przekąski.Wady:
Nie wolno jej stosować zbyt długo, bowiem nie jest to dieta zbilansowana i nie dostarcza wszelkich niezbędnych składników. Ze względu na długożć kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w tym czasie nie jesteżmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie. Dieta trudna do wytrwania.W ciągu dnia jadamy trzy posiłki – pamiętając, że obiad musimy zjeżć między 12. a 14., natomiast kolację przed 18
DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPENHADZE
DZIEŃ 1, 8
śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 2, 9
śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3, 10
śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
Lunch:gotowany szpinak,1 żwieży owoc, 1 pomidor
Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4, 11
śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5, 12
śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
Lunch:duża chuda ryba
Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły
DZIEŃ 6, 13
śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7
śniadanie:kubek herbaty bez cukru
Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
Obiad:NIC21 czerwca 2008 at 12:47ta dieta jest strasznie ostra i wiele moich kolezanek ok 5lat temu sie nia odchudzalo…musze z przykroscia stwierdzic ze wiekszosc z nich miala piekne efekty i niestety duzy efekt jo-jo:( mozecie wytlumaczyc mi dlaczego tak sie stalo??
- AutorOdp.