- AutorOdp.
- 17 września 2007 at 09:37
Jasne, odpowiedniki to są ale niestety nietrwałe z FM, próbowałam. W podobnych cenach kupowałm w perfumerii Refan, znacznie bardziej trwałe, polecam.
17 września 2007 at 09:49perfumy sa dla mnie rownie wazne jak ubranie. dlatego kupuje tylko oryginalne zapachy. zadnych odpowiednikow, podrobek czy zapachow rozlewanych nie kupuje.
zapach na skorze rozwiaja sie, pokazuje swiatu kolejne swoje nuty.
podrobki, rozlewance…coz…nic wspolnego z oryginalnym zapachem poza pierwszym wrazeniem nie maja.
17 września 2007 at 10:24Myżlę tak jak Parvati, dlatego również nie używam podróbek, bo są mniej trwałe.
17 września 2007 at 10:38Ja również nie oszczędzam na perfumach. Wolę wyłożyc troszkę więcej kasy i miec jakiż porządny zapach. Taka perfuma jest przede wszystkim bardzo wydajna, a nie dwie godziny i po zapachu.
17 września 2007 at 11:17z refana tez czasami kupuje bo mozna w małych ilożciach[a i to na długo mi starczają] no i są sosyc trwałe. Na orginały zbytnio mi szkoda kasy bo jakos za te 300zł wolałabym kupić cos innego. No ale moze kiedy będę opływac w kasie 😆 to pozwole sobie na szaleństwo
17 września 2007 at 12:13też nie używam podróbek, szybko się ulatniają. wolę wydać troszkę więcej kasy, ale wiedzieć że mam zapach, który długo się utrzymuje.
14 grudnia 2011 at 05:37to nie tylko kwestia zapachu który bedzie trwały ale również wykonany będzie ze składników najlepszej jakożci. nie chcę by jakies szkodliwe substancje przedostawały się do mojego organizmu poprzez skórę.
3 marca 2012 at 17:19zdecydowanie oryginały, na szczescie jest teraz wiele miejsc, gdzie mozna dostac je taniej niz w perfumeriach, ktore narzucaja bardzo duze marze.
4 marca 2012 at 09:50Polin, a gdzie kupujesz?
21 lipca 2012 at 10:20Nigdy nie kupuje podróbek. Są nietrwałe i juz zapach też nie ten.
7 września 2012 at 07:30Gorzej jesli trafią się podróbki przez przypadek….
29 stycznia 2013 at 10:09Jak dla mnie odpowiedniki są naprawdę marne i szkoda na nie wydawać pieniędzy. O wiele lepiej jest dołożyć i kupić perfumy dobrej jakożci,które będa trzymać zapach przez długi czas.
- AutorOdp.