- AutorOdp.
- 19 września 2010 at 15:02
@mak polny wrote:
Szczerze mówiąc to ja bym Ci depilator odradziła. Stosowałam około roku i to była masakra jakaż po prostu. Bolało jak diabli, włoski były urywane przy skórze bardzo często, a nie wyrywane, skóra po zabiegu była podrażniona, czasem nawet kilka dni na nogach można było obserwować czerwone, brzydkie krosty, skóra bardzo bolała….
Na szczężcie poznałam pastę cukrową i ją teraz stosuję. Boli mniej, zaczerwienienie po zabiegu znika już po kilku godzinach, nogi są wyżmienicie gładkie 😆 (Jeżli nigdy wczeżniej włosów się nie wyrywało to potrzeba kilku zabiegów pastą cukrową, zanim nogi nabiorą gładkożci).
zgadzam sie w 100% – koniecznie pasta a nie depilator
19 września 2010 at 19:09Kiedyż przez dwa miesiące masakrowałam się depilatorem.Nigdy więcej, tylko plastry,pasty i laser. Chyba,że ktoż ma zupełnie nie wrażliwą skórę jak hipopotam:)
20 września 2010 at 10:57he he.. z kolei laser to juz inwestycja bardziej płatną.. niż np jednorazowe maszynki.. ale za to musisz co jakis czas czynnożć powtarzać.. ja jestem za woskiem:) mnie osobiżcie nie boli a skóra jest idealnie gładka.. a i nie kosztuje tyle co laser:) 8)
20 września 2010 at 11:45tak to jest sztuka.. niestety ja nie umiem sama:P
23 czerwca 2017 at 12:05Ja sie depiluje plastrami woskowymi veet, od bardzo dawna i jestem bardzo zadowolona, wloski odrastaja wolniej i slabsze.. a ze boli, to wiadomo, ale moja mama zawsze powtarzala-jak chcesz byc piekna to cierp 🙂
- AutorOdp.