- AutorOdp.
- 25 lipca 2007 at 10:53
Witam. Za kilka dni – w moim zyciu wielki koniec z tabletkami!!! chce zaplanowac dziecko 🙂 troche boje sie jak moj organizm zareaguje? po ilu miesiacach moge bezpiecznie zajsc w ciąze? odstawialyscie tabletki? ja brałam już ponad 5 lat… prosze o wasze doswiadczenia
25 lipca 2007 at 10:59no z własnego doswiadczenia to niestety jeszcze nie mogę powiedzieć bo ciagle biore ale moge troche o kolezankach powiedziec
jedna z nich około 7 lat brała logest. minął juz chyba rok a ona ma nadal problemy, czyli nieregularne okresy, których mozna nie mieć przez trzy miesiące albo takie ktore sa dwa razy w miesiacu i potrafia trwac dwa tygodnie, ona niestety nie wpadla na genialny pomysl i nie poszla z tym do gina wiec nadal sie meczy
druga kolezanka brala ok 3 lat cilest i po odstawieniu miala podobne problemy ale ona poszla do gina dostala zastrzyki hormonalne i teraz juz jest ok
nie wiem niestety jak to jest ze staraniem o dzidziusia bo zadna nie miala takich planow ale zycze powodzenia 🙂
25 lipca 2007 at 16:16Ja decydując się na tabletki pytałam ginekologa o lata do przodu.
Streszczając jego wypowiedź. Z zajżciem nie powinnaż mieć żadnych problemów. Zajżć możesz już tydzień po odstawieniu tabletek. Jeżli obawiasz się skutków ubocznych brania hormonów możesz odczekać (oczyżcić organizm jak ja to nazwałam) ale nie odnotowano w Polsce przypadku żeby po stosowaniu tabletek dziecko urodziło się z wadami.
Pamiętaj że ważne jest to co jesz od pierwszych dni zajżcia w ciążę!!!!
Bądź pod stała opieką lekarza.1 sierpnia 2007 at 13:17ja nie biorę ich października!
i nigdy więcej tego czegoż 😛
ja miałam okres co 30-34 dni… ale po 7 miesiącach miałam co 2 tyg ;/ dziwne bo powinien sie do tego czasu organizm ustabilizować.. a tu masz… brałam Luteine na wyregulowanie na początku działało ale potem moj organizm stwierdził ze on tego nie chce.. i podczas brania luteiny dostałam okres.. i odstawiłam to sama bez lekarzy tym razem… i dostałam okres 31 dnia cyklu.. i zobaczę co będzie dalej 🙂 bo włażnie go mam 🙂 - AutorOdp.