odstawialyscie tabletki antykoncepcyjne?

Wy艣wietlanie 4 wpis贸w - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    zuza28
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 63
    • Sta艂y bywalec

Witam. Za kilka dni – w moim zyciu wielki koniec z tabletkami!!! chce zaplanowac dziecko 馃檪 troche boje sie jak moj organizm zareaguje? po ilu miesiacach moge bezpiecznie zajsc w ci膮ze? odstawialyscie tabletki? ja bra艂am ju偶 ponad 5 lat… prosze o wasze doswiadczenia

muszka_bzzz
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 599
    • Zas艂u偶ony

no z w艂asnego doswiadczenia to niestety jeszcze nie mog臋 powiedzie膰 bo ciagle biore ale moge troche o kolezankach powiedziec

jedna z nich oko艂o 7 lat bra艂a logest. min膮艂 juz chyba rok a ona ma nadal problemy, czyli nieregularne okresy, kt贸rych mozna nie mie膰 przez trzy miesi膮ce albo takie ktore sa dwa razy w miesiacu i potrafia trwac dwa tygodnie, ona niestety nie wpadla na genialny pomysl i nie poszla z tym do gina wiec nadal sie meczy

druga kolezanka brala ok 3 lat cilest i po odstawieniu miala podobne problemy ale ona poszla do gina dostala zastrzyki hormonalne i teraz juz jest ok

nie wiem niestety jak to jest ze staraniem o dzidziusia bo zadna nie miala takich planow ale zycze powodzenia 馃檪

xyz
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

Ja decyduj膮c si臋 na tabletki pyta艂am ginekologa o lata do przodu.

Streszczaj膮c jego wypowied藕. Z zaj偶ciem nie powinna偶 mie膰 偶adnych problem贸w. Zaj偶膰 mo偶esz ju偶 tydzie艅 po odstawieniu tabletek. Je偶li obawiasz si臋 skutk贸w ubocznych brania hormon贸w mo偶esz odczeka膰 (oczy偶ci膰 organizm jak ja to nazwa艂am) ale nie odnotowano w Polsce przypadku 偶eby po stosowaniu tabletek dziecko urodzi艂o si臋 z wadami.

Pami臋taj 偶e wa偶ne jest to co jesz od pierwszych dni zaj偶cia w ci膮偶臋!!!!
    B膮d藕 pod sta艂a opiek膮 lekarza.

eta
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ja nie bior臋 ich pa藕dziernika!
    i nigdy wi臋cej tego czego偶 馃槢
    ja mia艂am okres co 30-34 dni… ale po 7 miesi膮cach mia艂am co 2 tyg ;/ dziwne bo powinien sie do tego czasu organizm ustabilizowa膰.. a tu masz… bra艂am Luteine na wyregulowanie na pocz膮tku dzia艂a艂o ale potem moj organizm stwierdzi艂 ze on tego nie chce.. i podczas brania luteiny dosta艂am okres.. i odstawi艂am to sama bez lekarzy tym razem… i dosta艂am okres 31 dnia cyklu.. i zobacz臋 co b臋dzie dalej 馃檪 bo w艂a偶nie go mam 馃檪

Wy艣wietlanie 4 wpis贸w - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋