- AutorOdp.
- 10 sierpnia 2009 at 16:05
Witam Wszystkich 🙂
Ostatnio dużo słyszałam o cudownym działaniu olejku rycynowego.
Zakupiłam go dzielnie w aptece i chciałabym zastosować na zniszczone i suche włosy.
Czy może ktoż z Was stosował go i może polecić mi jakiż sprawdzony sposób na to jak go używać??
Dzięki za odp. 🙂10 sierpnia 2009 at 16:10użyłam raz i mi się odechciało 🙂
zapewne maseczkę przygotowałam w zły sposób bo najwięcej dodałam olejku przez co później nie mogłam domyć włosów 😐
składniki do maseczki z olejkiem rycynowym to
– zółtko
– cytryna
– oliwa z oliwekmożesz zrobić z czym chcesz, ale ja osobiżcie radzę by olejek był jedynie dodatkiem – nie bazą maseczki
włosy faktycznie miałam dużo lepsze, gdy już je domyłam 🙂
1 września 2009 at 08:44Słyszałam dużo dobrego o olejku na włosy tylko, że podobno przyciemnia. Sama nie próbowałam, kiedyż nakładałam na rzęsy, ale mi się znudziło 😛
5 czerwca 2010 at 17:55Nieźle tez działa zwykła nafta kosmetyczna, polecam;
6 czerwca 2010 at 09:05Jeżli masz jasne włosy do maseczki dodaj cytrynę i efekt przyciemnienia się zrównoważy z włażciwożciami rozjażniającymi cytryny.
Osobiżcie polecam tą maseczkę, która jest podana powyżej. Olejku dodaj kilka, kilkanażcie kropel.
Jeżli chodzi o naftę kosmetyczną to nie radzę. Jest to tak chemicznie oczyszczona substancja, że włażciwie nie ma w niej już żadnych włażciwożci pielęgnacyjnych.
12 lipca 2010 at 12:11Najlepiej używaj maseczki raz w tygodniu. Maseczkę przygotuj z jednego żółtka, łyżki stołowej miodu, i łyżeczki soku z cytryny i 2 lyżeczek olejku rycynowego. Zwiń głowę w worek foliowy + ręcznik, turban podgrzewaj suszarką. Po ok 30 min umyj głowę szampon.
- AutorOdp.