• Autor
    Odp.
  • Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

    Prosto i bardzo smacznie:
    Jajka w kosteczkę, majonez, musztarda, sól, pieprz.
    Albo
    tuńczyk w sosie własnym, pomidor w kostkę, cebula, majonez 🙂

    pokahontaz2
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 193
    • Zapaleniec

    Polecam rybną:
    tak zeby bylo sporo kanapek;)

    6 jaj ugotowac na twardo i pokroic w kosteczke i do miseczki
    makrela w uleju w puszcze, odsaczyc tluszcz i do mieseczki;)
    cebule skroic w drobna kostke i do miseczki
    calosc wymieszac z majonezem wedle uznania co do ilosci
    PYCHA!!

    znaczek
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

    Najlepszą pastę jadłam w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu. Pasta z awokado, krabowa i bita żmietana z makiem – to wszystko z tostami smakuje naprawdę znakomicie. Zresztą warto się p****żć i spróbować.

    werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

    A twarożki na kanapki tez robicie czy kupujecie?

    mery
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

    [usunięto_link] wrote:

    A twarożki na kanapki tez robicie czy kupujecie?

    Ja ostatnio miałam możliwożć testować twarożki Hochland – z ogórkiem, szczypiorkiem, papryką i rzodkiewką i powiem Wam, że rewelacja!
    Smakują tak jak robione w domu, także chyba przestanę sama robić:)

    werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

    A to są takie twarożki na chlebek czy do jedzenia normalnie tak jak serki wiejskie? Bo brzmi ciekawie…

    mery
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

    Ja twarogu bez pieczywa nie ruszę, choćby nie wiem jak był dobry. No chyba że na słodko, to inna rozmowa:D
    Ja dziż z racji piątku jadłam twarożek z rzodkiewką, bo tak to od żwiąt dojadałam mięsko przywiezione z domu.

    werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

    [usunięto_link] wrote:

    Ja twarogu bez pieczywa nie ruszę

    A ja to twarożek w każdej postaci i nawet bez pieczywa;) Ale tak pytałam tylko informacyjnie.Koniecznie muszę spróbować tych polecanych, bo jeszcze ich nie jadłam…

    ambient
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

    mój mąż tymi twarożkami cały czas się zajada ja jem tylko te co mają duże kawałki warzyw

    Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    mój mąż tymi twarożkami cały czas się zajada ja jem tylko te co mają duże kawałki warzyw

    też wolę, wiesz, ambient, coż konkretnego w zębach, a nie jakież wymiociny 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pasta do kanapek"

Przewiń na górę