• Autor
    Odp.
  • eivissa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

znacie może jakiż sposób na rozdwajające się paznokcie??
    one mi nie łamią się ani nie pękają, tylko rozdwajają się. Tak jakby odklejała się od nich górna warstwa.

Jak tylko wezmę się np. za zmywanie, aleporządki, od razu wszystkie tak wyglądają. Trzeba je później obcinać przy samej skórze, bo inaczej nie ma jak 😥

Ma ktoż z was coż takiego może. Albo mial i się pozbył??

black_mamba
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 743
    • Zasłużony

Ja miałam i sie pozbyłam, przyczyna jednak była inna a mianowicie ich malowanie. jak maluje paznokcie to ztrasznie się rozdwajaja jak nic nie robie to są ładne 🙂

katarzyna00
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

A ja nie maluję, a też mam okropnie rozdwojone… ):

eivissa
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

szczerze mówiąc u mnie jest wręcz odwrotnie-jak nie maluję to już wogóle jest tragedia, bo tak to to wszystko jakoż lakier jeszcze zabezpiecza

black_mamba
    Member
    • Zasłużony

To w takim razie bierz 2 razy dziennie witaminę A+E, po jakimż czasie powinno pomoc.

Albion
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

a znacie może jakiż sposób na obżeranie paznokci?? ja nie moge sobie poradzić z moim dzieckiem… tylko proze nie mówcie mi tu o „gorzkim paluszku” w ogóle nie skutkuje:(

black_mamba
    Member
    • Zasłużony

Nigdy nie obgryzałam paznokci i nie znam tak dobrze tego problemu, podobno są jakież lakiery do paznokci 😕 najlepiej to chyba upominać upominać i jeszcze raz upominać dziecko jak zacznie obgryzać.

olena-25
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

zgadzam się z black mambą, że przyczyną rozdwajania paznokci może być zbyt częste stosowanie lakieru do paznokci (sama tego dożwiadczylam na wlasnej skórze 🙁 ) i brak witamin. Preparaty za skrzypem powinny pomóc 🙂 Co do obgryzania paznokci to faktycznie fatalna sprawa, z tego co się orientuję to faktycznie strasznie trudno się tego oduczyć

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Ja czesto maluje paznokcie a nie rozdwajają mi sie, ale jak mialam braki witamin w organizmie to owszem pojawily sie centki i łamały sie i rozdwajały.
    Tak wiec witaminki-nowalijki

deliriumt
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

macie jakies sposoby, albo znacie jakies preparaty na zolte paznokcie??
    uzywam bazy rozjasniajacej i tylko jasnych lakierow a mimo to paznokcie sa zolte:(

sathi
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Inglot Silk Wrap wz wapniem, odżywia regeneruje i paznokcie żlicznie wyglądają, jak po frenchu 🙂

milka84
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

ja znalazłam rady od profesjonalistki, tzn. pani Eleny z Master Proffesional w tej sprawie cyt:
    Mysle, ze mozesz sprobowac kapieli pazurkow w cieplej oliwce z dodatkiem wit.A plus pare kropel cytryny. Zabieg wykonuj codziennie wieczorem( (15 minut).
    Proponuje rownież zakup balsamu do rąk i paznokci Creative (dostepny w naszym sklepie internetowym) ktory bardzo korzystnie wpływa na skore oraz kondycje paznokci ( ich wzrost i elastycznosc).

Nie próbowałam tych sposobów la życzę powodzonka 😀

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Inglot Silk Wrap wz wapniem, odżywia regeneruje i paznokcie żlicznie wyglądają, jak po frenchu 🙂

aaa, faktycznie. niezły jest. fajnie „rozbiela” płytkę.

j_lo19
    Member
    • Odp.: 117
    • Zapaleniec

Mi na łamliwe i rozdwajające sie paznokcie pomogła odżywka z avonu ( ta diamentowa) 😉 😉

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

A ja uzywam odżywki Joko Zadbane Paznokcie i musze przyznac,że wygląd moich paznokci(zmasakrowanych nieustannym francuskim maniciurem) zaczyna się poprawiac 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " paznokcie"

Przewiń na górę