- AutorOdp.
- 6 czerwca 2006 at 12:17
znacie może jakiż sposób na rozdwajające się paznokcie??
one mi nie łamią się ani nie pękają, tylko rozdwajają się. Tak jakby odklejała się od nich górna warstwa.Jak tylko wezmę się np. za zmywanie, aleporządki, od razu wszystkie tak wyglądają. Trzeba je później obcinać przy samej skórze, bo inaczej nie ma jak 😥
Ma ktoż z was coż takiego może. Albo mial i się pozbył??
6 czerwca 2006 at 18:51Ja miałam i sie pozbyłam, przyczyna jednak była inna a mianowicie ich malowanie. jak maluje paznokcie to ztrasznie się rozdwajaja jak nic nie robie to są ładne 🙂
7 czerwca 2006 at 10:46A ja nie maluję, a też mam okropnie rozdwojone… ):
7 czerwca 2006 at 13:33szczerze mówiąc u mnie jest wręcz odwrotnie-jak nie maluję to już wogóle jest tragedia, bo tak to to wszystko jakoż lakier jeszcze zabezpiecza
7 czerwca 2006 at 19:24To w takim razie bierz 2 razy dziennie witaminę A+E, po jakimż czasie powinno pomoc.
8 czerwca 2006 at 18:33a znacie może jakiż sposób na obżeranie paznokci?? ja nie moge sobie poradzić z moim dzieckiem… tylko proze nie mówcie mi tu o „gorzkim paluszku” w ogóle nie skutkuje:(
9 czerwca 2006 at 05:45Nigdy nie obgryzałam paznokci i nie znam tak dobrze tego problemu, podobno są jakież lakiery do paznokci 😕 najlepiej to chyba upominać upominać i jeszcze raz upominać dziecko jak zacznie obgryzać.
9 czerwca 2006 at 20:02zgadzam się z black mambą, że przyczyną rozdwajania paznokci może być zbyt częste stosowanie lakieru do paznokci (sama tego dożwiadczylam na wlasnej skórze 🙁 ) i brak witamin. Preparaty za skrzypem powinny pomóc 🙂 Co do obgryzania paznokci to faktycznie fatalna sprawa, z tego co się orientuję to faktycznie strasznie trudno się tego oduczyć
13 czerwca 2006 at 11:48Ja czesto maluje paznokcie a nie rozdwajają mi sie, ale jak mialam braki witamin w organizmie to owszem pojawily sie centki i łamały sie i rozdwajały.
Tak wiec witaminki-nowalijki23 listopada 2006 at 12:56macie jakies sposoby, albo znacie jakies preparaty na zolte paznokcie??
uzywam bazy rozjasniajacej i tylko jasnych lakierow a mimo to paznokcie sa zolte:(6 stycznia 2007 at 14:41Inglot Silk Wrap wz wapniem, odżywia regeneruje i paznokcie żlicznie wyglądają, jak po frenchu 🙂
19 lutego 2007 at 17:45ja znalazłam rady od profesjonalistki, tzn. pani Eleny z Master Proffesional w tej sprawie cyt:
Mysle, ze mozesz sprobowac kapieli pazurkow w cieplej oliwce z dodatkiem wit.A plus pare kropel cytryny. Zabieg wykonuj codziennie wieczorem( (15 minut).
Proponuje rownież zakup balsamu do rąk i paznokci Creative (dostepny w naszym sklepie internetowym) ktory bardzo korzystnie wpływa na skore oraz kondycje paznokci ( ich wzrost i elastycznosc).Nie próbowałam tych sposobów la życzę powodzonka 😀
21 lutego 2007 at 19:43[usunięto_link] wrote:
Inglot Silk Wrap wz wapniem, odżywia regeneruje i paznokcie żlicznie wyglądają, jak po frenchu 🙂
aaa, faktycznie. niezły jest. fajnie „rozbiela” płytkę.
21 lutego 2007 at 20:32Mi na łamliwe i rozdwajające sie paznokcie pomogła odżywka z avonu ( ta diamentowa) 😉 😉
21 lutego 2007 at 23:06A ja uzywam odżywki Joko Zadbane Paznokcie i musze przyznac,że wygląd moich paznokci(zmasakrowanych nieustannym francuskim maniciurem) zaczyna się poprawiac 😀
- AutorOdp.