• Autor
    Odp.
  • Szpila600
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Tak, antycellulitowy z Eveline jest super. Uwielbiam tez jego cytrusowy zapach

ZuzkaZ
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

O kurcze musze spobowac tych fusów z kawy 🙂 codziennie rano parze wiec fusow troche jest … hehehe czytalam ze kawa jest dobra na celulit – w sensie oczywisie kosmetyków z kawa anie picie kawy hehe ale nie wpadlabym na to by robic piling kawa. A pilingow zwykle uzywalam cukrowych bo lubie ladne zapachy w kosmetykach. Ostatnio jednak z ciekawosci kupilam piling solny z oliwa Flosleka. Maja go w lini beECO. Zapach ma zupelnie inny niz cukrowe pilingi – delikatny naturalny. Sol sprawdza sie swietnie a oliwa natluszcza super skore. Nie musze dodatkow uzywac balsamu. Moje odkrycie roku! 🙂

Medzik
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Kurczę, nigdy nie próbowałam zrobić peeling samodzielnie i chyba się skuszę, na ten kawowy 🙂 Do tej pory używałam peelingów z Joanny. Najbardziej lubię kiwi, bo ma piękny kolor i zapach. Aż chce się go zjeżć! 😀

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Najlepszy peeling ma DR.KRAUT. Dokładnie nazywa się one DR.KRAUT Gel Scrub. Super przygotowuje ciało do kolejnych zabiegów, a nakłada się jedynie niewielką jego ilożć. Bardzo dobry produkt – polecam!

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Próbowałam wielu pilingów i odpowiada mi tylko cukrowy Avonu,ale może macie jeszcze jakież sprawdzone na bazie cukru do ciała.Nie mogę używać enzymatycznych.

[usunięto_link]

Bialoglowa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Vichy ma fajne produkty do ciala

betty80.80
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Z cukrowych (one delikatniejsze) to uwielbiam te owocowe joanny za doslownie 5 zl, wiec juz chyba wszystkich probowalam. Doskonaly jest tez Perfecta Spa waniliowo – pomaranczowy. Pachnie zniewalajaco!!!

Z solnych (mocniejsze sa niz cukier) to moim hitem jest wspomniany tu juz beECO. Oliwa w nim zawata swietnie nawilza cialo

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Ostatnio jednak z ciekawosci kupilam piling solny z oliwa Flosleka. Maja go w lini beECO. Zapach ma zupelnie inny niz cukrowe pilingi – delikatny naturalny. Sol sprawdza sie swietnie a oliwa natluszcza super skore. Nie musze dodatkow uzywac balsamu. Moje odkrycie roku! 🙂

Ja myżlałam, że po solnych to będzie piekła skóra. Ale to moje urojenie. A ten jest naprawdę super. Będę coż kombinowała w domu z solą tylko sól porządna musi być. Liczę, że wprowadzą może też inny peeling np. cukrowy albo z owoców.

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Bardzo dobry peeling do ciała, który ostatnio testowałam to energetyzujący peeling do ciała GUAM ALGASCRUB. Odżywia, nawilża, tonizuje. Wkleję fotkę:

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

tylko kawowy, lepszego nie znam 🙂

florentina
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Domowy peeling można zrobić fajnie w domu np. z kawy i cukru chociaż mi się zwykle nie chce babrać i kupuję gotowy peeling, który robię tak ze dwa razy w tygodniu. Pamiętajcie, że nie jest dobrze za często robić peelingi (dla skóry nie jest korzystnie jeżli robi się go codziennie).

Lusiek276
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Jeżeli peeling to klasyczny, oliwa i cukier 🙂 Skóra jest po nim gładka i miękka 🙂 No i nie jest drogi 😉

madid
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Nie wiem czy słyszałyżcie o soli MeineBase – niemieckiej firmy. Odrobinka starcza na całe ciało a efekt rewelacyjny. Ma zasadowe pH przez co skóra jest jak niemowlaczka. Firma od niedawna jest po przerwie znów w Polsce. Polecam bo warto. I na badzo długo starcza.

nadia83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

@mrw111 wrote:

Ale to kupujesz oliwę i cukier i to mieszasz czy jak ?

Ja Ci mogę polecić peeling z cukru, oliwy i miodu. Naprawdę dobrze działa, a skóra po nim jest gładsza, bardziej miękka i odprężona.

Przepis (tipy.pl):

krok 1
    W pojemniku z przykrywką wymieszaj 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki miodu, 10 kropli olejku eterycznego z nagietka i 5 kropli olejku rozmarynowego. Dobrze zakręć pojemnik i wstrząsaj nim, dopóki cała zawartożć dokładnie się nie wymiesza.
    krok 2
    Teraz dodaj pół szklanki cukru. Dobrze zakręć pojemnik i energicznie wstrzążnij.
    krok 3
    Peeling stosuj na oczyszczoną, wilgotną skórę. Najlepiej używać go pod prysznicem. Gorąca para z prysznica sprawi, że zawarte w peelingu olejki i miód łatwo zostaną zaabsorbowane przez skórę.

Ja zrezygnowałam z tych olejków, bo akurat nie miałam w domu :).

betty80.80
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec
    H_ulka wrote:
    Ja myżlałam, że po solnych to będzie piekła skóra. Ale to moje urojenie. A ten jest naprawdę super. Będę coż kombinowała w domu z solą tylko sól porządna musi być. Liczę, że wprowadzą może też inny peeling np. cukrowy albo z owoców.

No to musialabys skore uszkodzic zeby piekl 🙂 Solne sa z tego co zauwazylam mocniejsze – w sensie ze wolniej sie orzpuszczaja i mozna sie lepiej wyszorowac. W tej serii beeco to chyba male szanse na owocowy czy cukrowy bo one bazuja na ziolach z alp z tego co czytalam, a ziola jakos sie nie komponuja chyba z cukrem 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " peeling do ciała"

Przewiń na górę