pigułki a kilka moich rozterek;))

• Autor
    Odp.
  • nielegalna1986
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 4
    • Początkujący

siemka:)wczoraj lekarka przepisała mi tabletki Cilest (to moje pierwsze w życiu tabletki anty)a zapomniałam spytać ją o kilka istotnych spraw,więc może chociaż Wy mnie poratujecie hmm?:)
    po 1. jaki wpływ na przyjmowanie tabletek anty ma palenie papierosów?zdarza mi się sporadycznie zapalić fajkę,ale jednak czytałam,że jest coż nie tak?czy fajki zmniejszają działanie tabletek czy też mają wpływ na coż innego?
    po 2. czy trzeba je przyjmować codziennie dokładnie (!) o tej samej godzinie?qrde bo nie jestem w stanie ustawić sobie takiej godziny,która bez wyjątku bedzie mi codziennie pasowała….czasem żpię dłuzej,czasem krócej,czasem będę akurat w innym miejscu,czasem zasnę niechąco wczesniej….czy moze to byc różnica chociaz 2-3 godzin?
    po 3. czy tabletki anty kolidują z tabletkami uspokajającymi?

narazie tyle;)jak coż sobie przypomnę dam jeszcze znać;)z góry dzieki dziewczyny!!!!!!:)))buziaki!!!!!!!!!

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

1… nie znam odp bo nie pale… mówi sie ze inaczej działają… ale ile w tym prawdy?
    2… ja nie brałam zawsze o tej samej… i było ok 🙂 to nos tabletki przy sobie… uczysz sie albo pracujesz? chyba jest taka godzina ze zawsze coż robisz 🙂
    3… z tego co mi wiadomo ze jak sie weźmie tab. na przeczyszczenie… ale nie wiem…

Magdus
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 582
    • Zasłużony
    nielegalna1986 wrote:
    po 3. czy tabletki anty kolidują z tabletkami uspokajającymi?[/quote/]

Dokładnie to nie wiem, ale…. w jednej z kolorowych gazetek jakiż czas temu był artykuł o wpadkach… Jedna z kobiet miała stresującą sytuację w pracy, nie mogła spać itd. więc zażywała tabletki uspokajające…. zaszła w ciążę mimo iż zabezpieczała się pigułkami… podczas wywiadu u lekarza dowiedziała się, że tabletki uspokajające znacznie zmniejszają działanie pigułek…

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

palenie papierosow i przyjmowanie ejdnoczesne tabl zwieksza ryzyko choroby zakrzepowej az 5krotnie. Moim zdaniem nie opłaca sie ryzykować.
    jesli chodzi o systematycznosc to najlepiej przyjmowac je o stalej porze wieczorem, ustaw sobie przypomnienie w telefonie o 18 i problem z glowy. A tabl noż w codziennej torebce czy portfelu 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " pigułki a kilka moich rozterek;))"

Przewiń na górę