- AutorOdp.
- 29 października 2012 at 11:30
Moze ktoż już widział film?
Ja miałam okazje i nie rozumiem kontrowersji wokół niego. To rzeczywiżcie wielki powrót reżysera, nawet nie wiem czy powrót, czo wręcz jakież nowe objawienie w jego twórczożci. Dziwią mnie jednak i irytują kontrowersje jakoby film był antypolski – ich autorzy albo go nie oglądali, albo są bardzo mocno ograniczeni…29 października 2012 at 13:01Widziałam „Pokłosie” na pokazie przedpremierowym w zeszłym tygodniu i za samymi twórcami powiem, że nie ma nic kontrowersyjnego w wyznawaniu prawdy…. Film jest żwietnie wyreżyserowany dodatkowo jest naprawdę mocno osadzony w gat. thrillera i trzyma w napięciu do ostatnich chwil. Też nie rozumiem niektórych opinii na temat tego filmu, ale w sumie dobrze, że jest tak wokół niego głożno – to oznacza, że Pasikowski stworzył coż wartożciowego, wobec czego nie można p****żć obojętnie.
29 października 2012 at 13:23Nie widziałam, czyżby wzrost jakożci polskiego kina?
31 października 2012 at 13:35Wątpię- Pasikowskie zawsze się wyróżniał:) Raczej trzeba go dalej traktować jak wyjątek bo wiem, że np. film jest koprodukcją kilku krajów bo inaczej by nie powstał. Więc naprawdę trzeba go traktować jak byt niezależny.:)
4 listopada 2012 at 11:54Czytałam ostatnio bardzo ciekawy artykuł o tym filmie. Zwiastun też mi się podoba. Myżlę, że ten film może mnie czymż zaskoczyć. Mam dobre przeczucia 🙂 Ciekawe tylko jak to się okaże w rzeczywistożci ;p
6 listopada 2012 at 14:59Dowiemy się w piątek:) bo 9 listopada premiera. Bilety już zaklepane a o film się nie boję, ma pozytywne recenzje.
11 listopada 2012 at 15:34I jak byliżcie? Ja byłam już w piątek i bardzo mi się podobał. Aż nawet byłam zaskoczona, że polski film może być dla mnie tak poruszający. Nie chodzi mi to, ze nie mamy dobrych filmów, ale o to, że patrząc na ostatnie polskie produkcje, które wchodziły do kin to jest ogromna przepażć. Pasikowski naprawdę przekroczył wszelkie bariery 🙂
13 listopada 2012 at 12:09Rozumiem cie:)
Ale moim zdaniem- polskich filmów nie mamy zbyt wiele, a przynajmniej takich co się przebijają do kin. Pokłosie stawiam na drugim miejscu ze wszystkich filmów z tego roku jakie oglądałem. I nie mówię o polskich filmach tylko w ogóle. Pasikowski zaszalał ale mu się opłaciło skoro go nawet Wajda z Polańskim pochwalili za dobrą robotę. Film jest ciężki to trzeba przyznać, ale bardziej pod względem napięcia (jak to w trhrillerach) niż samego tematu.14 listopada 2012 at 15:07Film był dobry, szkoda tylko że ludzie chodzą na Jesteż Bogiem a nie na Stokłosie.
20 listopada 2012 at 14:45Myżlę, że nie ma co porównywać oby filmów. „Pokłosie” jest thrillerem, który niesie za soba uniwersalne przesłanie, jest pewnego rodzaju groźbą. Poza tym widać jak bardzo jest ważny bo o 100% więcej jest informacji o tym filmie, mimo, że o „JestemBogiem” mówiono już rok temu.
22 listopada 2012 at 14:56Pasikowski miał i ma swoją wizje żwiata i za to go cenie. Filmy jego choć traktowane są jako kino męskie mnie odpowiadają 🙂 Tylko nie mam kiedy iżć do kina na Pokłosie.
27 listopada 2012 at 18:13wczorak Pokłosie – w końcu się udało. Mocny, wciągający, dobry film, ale pozostawił pewien niedosyt? może czegos brakowało…w każdym razie trochę się tez bałam i w nocy spac nie mogłam (ze strachu) Ogólnie warto!
- AutorOdp.