Powrót Pasikowskiego – Pokłosie

• Autor
    Odp.
  • Sweet Coffee
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Moze ktoż już widział film?
    Ja miałam okazje i nie rozumiem kontrowersji wokół niego. To rzeczywiżcie wielki powrót reżysera, nawet nie wiem czy powrót, czo wręcz jakież nowe objawienie w jego twórczożci. Dziwią mnie jednak i irytują kontrowersje jakoby film był antypolski – ich autorzy albo go nie oglądali, albo są bardzo mocno ograniczeni…

LuBoot
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

Widziałam „Pokłosie” na pokazie przedpremierowym w zeszłym tygodniu i za samymi twórcami powiem, że nie ma nic kontrowersyjnego w wyznawaniu prawdy…. Film jest żwietnie wyreżyserowany dodatkowo jest naprawdę mocno osadzony w gat. thrillera i trzyma w napięciu do ostatnich chwil. Też nie rozumiem niektórych opinii na temat tego filmu, ale w sumie dobrze, że jest tak wokół niego głożno – to oznacza, że Pasikowski stworzył coż wartożciowego, wobec czego nie można p****żć obojętnie.

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Nie widziałam, czyżby wzrost jakożci polskiego kina?

Kawoszka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

Wątpię- Pasikowskie zawsze się wyróżniał:) Raczej trzeba go dalej traktować jak wyjątek bo wiem, że np. film jest koprodukcją kilku krajów bo inaczej by nie powstał. Więc naprawdę trzeba go traktować jak byt niezależny.:)

Juliett33
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Czytałam ostatnio bardzo ciekawy artykuł o tym filmie. Zwiastun też mi się podoba. Myżlę, że ten film może mnie czymż zaskoczyć. Mam dobre przeczucia 🙂 Ciekawe tylko jak to się okaże w rzeczywistożci ;p

Kawoszka
    Member
    • Zapaleniec

Dowiemy się w piątek:) bo 9 listopada premiera. Bilety już zaklepane a o film się nie boję, ma pozytywne recenzje.

Juliett33
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

I jak byliżcie? Ja byłam już w piątek i bardzo mi się podobał. Aż nawet byłam zaskoczona, że polski film może być dla mnie tak poruszający. Nie chodzi mi to, ze nie mamy dobrych filmów, ale o to, że patrząc na ostatnie polskie produkcje, które wchodziły do kin to jest ogromna przepażć. Pasikowski naprawdę przekroczył wszelkie bariery 🙂

Kawoszka
    Member
    • Zapaleniec

Rozumiem cie:)
    Ale moim zdaniem- polskich filmów nie mamy zbyt wiele, a przynajmniej takich co się przebijają do kin. Pokłosie stawiam na drugim miejscu ze wszystkich filmów z tego roku jakie oglądałem. I nie mówię o polskich filmach tylko w ogóle. Pasikowski zaszalał ale mu się opłaciło skoro go nawet Wajda z Polańskim pochwalili za dobrą robotę. Film jest ciężki to trzeba przyznać, ale bardziej pod względem napięcia (jak to w trhrillerach) niż samego tematu.

TomekPopek21
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Film był dobry, szkoda tylko że ludzie chodzą na Jesteż Bogiem a nie na Stokłosie.

LuBoot
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

Myżlę, że nie ma co porównywać oby filmów. „Pokłosie” jest thrillerem, który niesie za soba uniwersalne przesłanie, jest pewnego rodzaju groźbą. Poza tym widać jak bardzo jest ważny bo o 100% więcej jest informacji o tym filmie, mimo, że o „JestemBogiem” mówiono już rok temu.

pinecha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Pasikowski miał i ma swoją wizje żwiata i za to go cenie. Filmy jego choć traktowane są jako kino męskie mnie odpowiadają 🙂 Tylko nie mam kiedy iżć do kina na Pokłosie.

pinecha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

wczorak Pokłosie – w końcu się udało. Mocny, wciągający, dobry film, ale pozostawił pewien niedosyt? może czegos brakowało…w każdym razie trochę się tez bałam i w nocy spac nie mogłam (ze strachu) Ogólnie warto!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Powrót Pasikowskiego – Pokłosie"

Przewiń na górę