- AutorOdp.
- 12 czerwca 2007 at 17:28
kurde mam problem z odchudzaniem juz stosowalam diety treningi i nic czy ktos mi moze pomoc jak i co trzeba bo sama juz nie weim czekam na propozycje z gory dzieki 馃檪
12 czerwca 2007 at 19:14oj kasiu, kasiu, nie schu偶膰 a schudn膮膰 馃槅 馃槼
a co do diety, to przede wszystkim 膰wiczenia. na pocz膮tek polecam zwyk艂e brzuszki, przysiady, itd, takie serie po 30, albo 6 weidera-bardzo skuteczne, ja w艂asnie zacze艂am i ju偶 widze efekty, ciekawe co b臋dzie jak sko艅cze ten program:D
no i dieta, przede wszystkim ograniczenie w臋glowodan贸w, s艂odyczy. du偶o owoc贸w i warzyw, niekoniecznie surowych, gotowane s膮 podobno lepiej przyswajane.
i du偶o silnej woli, samozaparcia!!
偶ycze powodzenia i mocno trzymam kciuki!!
12 czerwca 2007 at 21:31a czy mozesz przectawic mi program tych cwicze i na czym one plegaja?
dzieki ci bardzo:)13 czerwca 2007 at 06:52kasiu pami臋taj 偶eby regularnie 膰wiczy膰, a nie od 偶wi臋ta! dieta plus 膰wiczenia=sukces! b膮d藕 wytrwa艂a. mi bardzo pom贸g艂 basen! schud艂am 7 kg ale zaj臋艂o to du偶o czasu 馃檪
13 czerwca 2007 at 16:16Temat mnie zaitrygowa艂…:lol:
13 czerwca 2007 at 17:20[usuni臋to_link] wrote:
a czy mozesz przectawic mi program tych cwicze i na czym one plegaja?
dzieki ci bardzo:)s膮 to 膰wiczenia na p艂askie brzuszysko:) wpisz sobie w wyszukiwarce 'areobiczna 6 weidera’ i wszystko bedziesz wiedzia艂a
14 czerwca 2007 at 00:46Kasiu-omg, wiele zale偶y do tego ile masz tej nadwagi, jak d艂ugo i czy w najbli偶szej rodzinie wystepuje tego typu problem.
Je偶li chodzi o zrzucenie paru kilogram贸w i uzyskanie pi臋knej sylwetki w stylu fitness to:
1) Konieczny jest trening – ze szczeg贸lnym uwzgl臋dnieniem 膰wicze艅 na partie cia艂a, kt贸re chcesz szczeg贸lnie wyszczupli膰, uj臋drni膰.
2) Niezb臋dna jest odpowiednia dieta – zw艂aszcza stopniowe ograniczenie ilo偶ciowe posi艂k贸w, oraz stosowanie zestawu odpowiednij ich wielkosci.
3) Du偶o p艂yn贸w (te 2 litry mineralki dziennie w odst臋pach czasowych obowi膮zkowo).
4) Naturalne Suplementy – zmniejszaj膮ce uczucie g艂odu oraz przyspieszaj膮ce i u艂atwijace spalanie tkanki t艂uszczowej. Pocz膮wszy od zwyk艂ej zielonej czy czerownej herbaty a na wielosk艂adnikowych specjalnych zestawach sko艅czywszy.
S膮 te偶 coraz cz臋sciej skrajne przypadki:
Je偶li za偶 nadwaga jest znaczna (ponad 20kg), nie mo偶esz si臋 jej pozby膰 pomimo diety oraz treningu, masz j膮 od dawna i/lub w najbli偶szej rodzinie wystepuja tego typu problemy. W贸wczas czasami jedynym ratunkiem jest operacja zmniejszenia 偶o艂膮dka. Oraz w kolejnym etapie najcz臋sciej operacja plastyczna – wyci臋cia nadmiar贸w rozciagnietej sk贸ry.
20 czerwca 2007 at 09:03ja tez pragne schusc 馃檪 albo moze schudnac? hehe 馃檪 wszystko jednooooooo 馃榾
20 czerwca 2007 at 18:56Mo偶e zamiast tych 膰wicze艅 na odchudzanie to we藕 s艂ownik do r臋ki i po膰wicz ortografi臋!
Bo to co napisa艂a偶 to po prostu tragedia, co to w og贸le jest „schu偶膰” ??A co do SCHUDNI脛藴CIA to 膰wiczenia i jeszcze raz 膰wiczenia!
21 czerwca 2007 at 10:09ja sobie schudlam z 56 na 53 przez picie duzej ilosci plynow glownie wody i herbaty, cwiczenia tzn zwykle brzuszki pompki itd oraz nieco mniejsze posilki
21 czerwca 2007 at 16:54jednak cos jest w tym piciu wody bo odk膮d zacze艂am pi膰 z 1,5 litra niegazowanej na dzie艅 + do tego herbatki zielona i jakas tam slim z kreatinin膮[czy co偶 takiego] obydwie z biedronki to przyznam si臋 szczerze 偶e nieco schud艂am. Nie 膰wicz臋 ale s艂odycze posz艂y nieco nabok[nie ca艂kiem bo bardzo lubi臋] no i mniejsze posi艂ki a 偶e teraz warzywka ta艅sze to wi臋cej pomidork贸w, og贸rk贸w itp niz w臋dlin i ser贸w
30 czerwca 2007 at 18:44Obliczenie zapotrzebowania na kalorie, bialko, weglowodany, tluszcze.
W diecie podstawa bedzie zwiekszona podaz bialka, ograniczenie stopniowe weglowodanow i tluszczy nasyconych, nie mozna zapomniec o dostarczaniu tluszczy nienasyconych, ktore odpowiadaja za wiele przemian m.in rozpuszczaja sie w nich niektore witaminy, wiec ograniczenie calkiem tluszczy bedzie rowniez dluzym bledem.
Cwiczenia aerobowe moga byc wykonywane rano na czczo ze wzgledow typowo takich, iz zostanie pobierana bezposrednio energia z tluszczy, wiec co za tym idzie nastapi spalanie tluszczy.Jakby co to prosze pytac.
Postaram sie pomoc.2 lipca 2007 at 08:19je偶li chodzi o tracenie na wadz臋 to ja znam niezawodny spos贸b: jak sie wyeliminuje bia艂e pieczywo to waga leeeci w d贸艂! ja zast膮pi艂am sobie ciemnym 偶ytnim- przepyszny jest schulstada
nie mo偶na niestety zapomina膰 o 膰wiczonkach! musisz si臋 gimnastykowa膰- mo偶e pilates albo basen?
2 lipca 2007 at 09:28Pieczywo jak juz cos to razowe.
2 lipca 2007 at 20:33cwiczenia i duzo plynow to podstawa, plus elimoniowanie weglowodanow z diety. ja jadlam na diecie pieczywo fitness, duzo pomidorow, staralm sie gotowac obiady tylko na parze. no i bez basenu, aerobiku czy innego typu meczacego ciwczenia sie nie obejdzie, niestety…
- AutorOdp.