Praleczka dla samootnej dziewczyny?

• Autor
    Odp.
  • dorocias
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Mieszkam sama i nie mam pralki, muszę sobie kupić jakąż, moja mamusia powiedziała że mi przysponsoruje dlatego teraz do mnie należy wybór pralki. Mama mówiła żebym kupiła taką jak ona ma jakąż candy 5 kg ładownożci. ale nie wiem czy to nie będzie za dużo , dla jednej osoby? czym trzeba się kierować przy wyborze pralki?

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Po pierwsze: klasa energetyczna – najlepiej A lub A+
    po drugie: czy chcesz np prać w niej kołdrę itp większe rzeczy – wtedy trzeba kupić większą.
    Po trzecie: czy jest możliwożć oszczędzania wody: np 1/2 dawki wody.
    Po czwarte – wielkożć łazienki (lub innego miejsca w której ma stać pralka) – my kupiliżmy za szeroką i teraz jest niewygodne wejżcie do wanny 😉

carboczar
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Ja zasadniczo patrzę na gabaryty(tak aby dopasować do miejsca gdzie ma stanąć,wiadomo jakie są łazienki)aktualnie mam 3,5 kg jest wąska,przez co zajmuje mało miejsca a na 2 osoby jest wystarczająca i bez problemu można wszystko wyprać.A w te klasy energetyczne(oszczędnożciowe to bajer) do podgrzania np 5l ilożci wody i tak należy zużyć tyle samo energii.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Praleczka dla samootnej dziewczyny?"

Przewiń na górę