- AutorOdp.
- 23 września 2010 at 20:57
Tak myżlę, że fajnie by było mieć urządzenie, które samo suszy pranie… Lepiej kupić osobno pralkę i suszarkę, czy dwa urządzenia w jednym?
Czy ktoż ma dożwiadczenia z tego rodzaju sprzętem? I jak się suszarki lub pralko- suszarki sprawują? Na co zwracać uwagę?27 września 2010 at 09:38osobno bo jak się jedno popsuję i trafi do naprawy to drugie będzie zostanie w domu….
5 października 2010 at 22:13😉
Pralkę bez suszarki rozumiem, ale po co mi suszarka bez pralki?
6 października 2010 at 15:18Mam pralkę z suszarką ale mało z niej korzystam.Jakoż nie mam przekonania do delikatnych rzeczy.Albo jestem cierpliwa:))
6 października 2010 at 15:45Dwa w jednym się sprawdza, a przy tym oszczędzasz miejsce. Mam Samsunga i bardzo go sobie chwalę. Objętożć wsadu prania – 10 kg, objętożć wsadu suszenia – 7 kg. O ile nie pierzesz dla całego osiedla, w zupełnożci wystarczxy.
12 października 2010 at 14:42[usunięto_link] wrote:
Dwa w jednym się sprawdza, a przy tym oszczędzasz miejsce. Mam Samsunga i bardzo go sobie chwalę. Objętożć wsadu prania – 10 kg, objętożć wsadu suszenia – 7 kg. O ile nie pierzesz dla całego osiedla, w zupełnożci wystarczxy.
Całkiem pojemna ta Twoja pralko suszarka, dla całego pułku wojska. Ja mam osobno pralkę i osobno suszarkę, obie po 7kg ładowanożci, tylko pralka Candy a suszarka Electrolux z pompą ciepła. Suszy też rzeczy delikatne i jeszcze mi niczego nie zniszczyła. Na forum na kafeterii Electrolux uruchomił podforum o suszarkach, więc jeżli masz pytania, to pewnie Ci się rozjażni: [usunięto_link]
Nie wyobrażam sobie już życia bez suszarki, zwłaszcza, że moje maleństwo+ jego ojciec, produkują niewyobrażalną ilożć brudów. Jedna partia się pierze, druga się suszy i nie mam chałupy w pieluchach. I z tego względu polecam osobno pralkę i osobno suszarkę.17 października 2010 at 17:22Lammia, dzięki za linka. Mi chyba bardziej odpowiada taka Electrolux Iron Aid z programami parowymi jak odżwieżanie i suszenie bez zagnieceń. Ciekawa jestem tylko czy to się sprawdza…
20 października 2010 at 09:50[usunięto_link] wrote:
Dwa w jednym się sprawdza, a przy tym oszczędzasz miejsce.
Moją suszarkę można postawić na pralce, jest do tego specjalny łącznik, więc miejsca tak dużo zajmować nie musi. Akurat ja wolę, kiedy dwa urządzenia stoją obok siebie, bo tak jest wygodniej.
[usunięto_link] wrote:
Lammia, dzięki za linka. Mi chyba bardziej odpowiada taka Electrolux Iron Aid z programami parowymi jak odżwieżanie i suszenie bez zagnieceń. Ciekawa jestem tylko czy to się sprawdza…
W swojej Electrolux Heat Pump też mam program ułatwiający prasowanie i jeżli wsadzę mało rzeczy, to są niepogniecione. I jesli od razu nie wyjmę ubrań z suszarki, to włącza się automatycznie specjalny program, który też chroni rzeczy przed pogniecieniem. W suszarce z pompą ciepła działa, a w Iron Aid z programami parowymi daje chyba jeszcze lepsze efekty.
29 listopada 2011 at 06:10pralkosuszarka – jest równie dobrym sprzętem jak oba urządzenia osobno, a zajmują mniej miejsca
28 grudnia 2011 at 15:20Pralka sama bez suszarki. Tak mi ubrania suszarka poniszczyła, ze nigdy wiecej…. 🙁
6 lutego 2012 at 13:12Wydaje mi się, że to wszystko zależy od tego ile masz miejsca i w jaki sposób możesz rozdysponować przestrzeń. jeżeli masz więcej, to na pewno możesz oddzielnie kupić pralkę i suszarkę. Jeżeli mniej, to pralkosuszarkę. Jeżeli chodzi o jakożć, to nie ma znaczenia, czy są dwa urządzenia w jednym, czy dwa oddzielne.
- AutorOdp.