- AutorOdp.
- 18 maja 2007 at 09:24
Od 1 razu mojego wspolzycia z obecnym kochanym mezczyzna,uzywalismy prezerwatywy,po ktorych mialam infekcje,zapalenia wiec przerzucilam sie w styczniu na tabletki antykoncepcyjne.Uzywalam juz Harmonet,Ciles,Novynette i rzadne mi nie sluzyly,poniewaz mialam wieczne migreny,zawroty glowy,bole brzucha z prawie wymiotami,zaparcia,depresje i bolesne stosunki.Ogolnie byla masakra i myslalam,ze odjade..:( 😥 Teraz uzywam plastrow EVRA (przed chwila zmienilam na 2 plaster) i mam znow mdlosci ,bole brzucha,glowy, i dla odmiany biegunki.Czy sadzicie ,ze ja nie moge brac zadnej antykoncepcji?? 🙄 😥 Zadenej antykon.moj organizm nie toleruje? Czy od tego te dolegliwosci? 🙄 Czy mam cos nie tak z przemiana materii lub cos??Prosze pomozcie bo nie mam juz sily. Musze brac jakas antykoncepcje bo na stosunek przerywany sie nie pisze poniewaz nie chce zajsc w ciaze jeszcze i jest to zbyt ryzykowne. 🙁 😥
Prosze POMOZCIE!
Bede wdzieczna.18 maja 2007 at 09:49znam pewna pania ktora nie mogla i nadal nie moze przyjmowac zadnych hormonow ale wiem to tylko tak przelotnie od jej corki nie wglebialam sie bo jakos nie wypadalo.
moze cos w tym jest.
1 czerwca 2007 at 08:18kurcze to powazna sprawa…. to fakt, że tabletki mają wpływ na migreny i bóle głowy – sama to miałam, ale aż tak poważnie to nie…. współczuje ….
musisz koniecsnie szukać, a może zjadziesz jakież opowiednie tabletki…. tylko koniecznie pod kontrolą lekarza….
będę trzymać kciuki, tylko pamietaj jak bierzesz tablektki to jesteż narazona na infekcje pochwy… i dlatego przyjmuj jednoczesnie plaeczki kwasu mlekowego, najlepiej do łykania… ja tak kiedyż na poczatku brania tabletek nie przyjmowalam probiotyków i sie zalatwilammmm dochrapalam sie infekcji…. uważaj abyż ty nie miala takich problemów…Pozdrawiam
1 czerwca 2007 at 10:20Dzieki za porady dziewczyny!Uzywam teraz plastrow antykon. EVRA i odpukac jest ok.:) Walcze teraz z ukladem pokarmowym bo stale mam biegunki,bole brzucha,mdlosci nie wiem co to:/ 🙄
Pozdrawiam i trzymajcie sie! 😀
2 czerwca 2007 at 13:49Wydaje mi się że na 100% możesz brac antykoncepcje tylko trzeba ją odpowiednia dobrac, może też skontaktuj się z innym lekarzem niż do tej pory. Ja uzywam Logestu od 3 lat i jestem bardzo zadowolona 🙂 Pozdrawiam
2 czerwca 2007 at 15:19Hmm..od stycznia to raptem 5-6 miesiecy, a ty już przetestowałas trzy rodzaje tabletek i plastry.. ❓
Ojej ❗
Ja brałam Harmonet przez jakies 1,5 roku i z tego co pamietam na początku było róznie. Zdarzały sie bóle głowy, jakies rozstroje żoładka itp. Ale to podobno normalne w początowych miesiacach stosowania. I z czasem mineło. 😳Nie wiem na ile twoje dolegliwosci sa uciązliwe-ze mna nie bylo az tak źle.
Wiec moze rzeczywiscie nie mozesz stosowac pigułek. Ale moze jest tez tak, że poprostu zbombardowałas w ciągu tak krótkiego czasu organizm taka iloscia róznych tabletek, zmieniajac je co rusz, i dlatego on w ten sposób reaguje… Nio nie wiem…jak to juz Onione powiedziała wyżej , my możemy tylko gdybac…Powinnas poradzic sie ginekologa..
2 czerwca 2007 at 16:03Iga81 bylam u ginekologa i dlatego teraz uzywam plastry!Jutro sciagam i bede czekac na miesiaczke bo 3 plaster juz koniec.Po okresie nastepne plastry.mam lekkie bole glowy i ploamienia brazowe znowyu..ale mysle,ze to minie bo z dnia na dzien mam ich coraz mniej.Nie sa to takie dolegliwosci jakie mialam z tabsami.Porpostu kur*** koszmar!!:/ Kazdy organizm inaczej reaguje!Ja np latwo nawet ktos kichnie ja odtrazu moge byc rpzeziebiona.U niektorych rpzeziebienia trwaja 3,4 dni u mnie np tydzien ,roznie.Takze mowie,ze zalezy to od organizmu.Jesli Iga Twoj organizm jest ok i toleruje rozne tabsy to tylko pozazdroscic!
Pa
- AutorOdp.