• Autor
    Odp.
  • agne.shall
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Hej

okazało się ostatnio, że mój facet ma problem z sercem. Nie jest źle, ale zaleca mu się, żeby zmienił tryb życia na zdrowszy, zbilansował dietę itp. On oczywiżcie udaje, że problemu nie ma ;|Dlatego postanowiłam chociaż wcisnąć mu jakież witaminy, preparaty na zdrowe serce. Szukałam czegoż co mu się nie skojarzy z lekami dla starszych ludzi i będzie chciał to brać. Znalazłam takie coż (nie powiem, sama używam wersji dla skóry i jest bardzo dobra :D):
    Piszą, że to zadziała i że jest skierowane włażnie do takich osób jak mój partner. U mnie na skórę działa. Myżlicie, że to jest dobry pomysł?

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

A lekarz nic konkretnego nie przepisał? Przeważnie przy sprawach sercowych to już sam suplement może być za mało, ale jesli nie to podejdź do apteki, niech farmaceutka może coż doradzi.

WhiteMagic
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

raczej dieta i troche ruchu wystarczy

buszujaca7890
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ja myżlę że nie ma co na własną rękę brać takich suplementów. Najlepiej żeby lekarz coż przepisał. Poza tym troche ruchu i witaminki i na pewno się polepszy 🙂

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Przede wszystkim mężczyzna musi odstawić tłuste mięso i tłuszcze zwierzęce takie jak masło czy smalec. Zamiast tego niech używa olejów rożlinnych bogatych w kwasy omega-3 (2 łyżki oleju rzepakowego dziennie pokrywają zapotrzebowanie).

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problem z sercem"

Przewiń na górę