• Autor
    Odp.
  • Mloda_Kobietka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Od roku farbuję włosy na bardzo jasny blond. Wczeżniej byłam blondynką, ale teraz moje odrosty są bardzo ciemne. Chcę teraz zafarbować się na żredni brąz, ale w domu. Nie chcę tego robić u fryzjera, bo jednak troszkę pieniędzy na to trzeba pożwięcić, a ja nie mam (mam dopiero 17 lat, nie zarabiam jeszcze). Wolę sama kupić farbę tylko jaką? Dotąd stosowałam tylko Garniera (na inne mam alergię; zawsze przed użyciem robiłam sobie test, bo jestem alergikiem), więc i tym razem chcę go zastosować. Doradzicie mi jakiż odcień? Boje się o to, żeby wszystkie włosy równomiernie się zafarbowały (i odrosty i jażniejsze kosmyki). Co mi polecicie?

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Odradzam żredni brąz.Miałam ten kolor i wyszedł mi prawie czarny.Jeżli masz bardzo jasne włosy to może być to zbyt drastyczna zmiana.Proponowałabym jasny brąz.To ładny kolor,jeżli masz włosy ciemny blond to odrosty nie rzucają się tak w oczy.Ja stosowałam szampony lub kremy koloryzujące Palette,ale jeżli masz na nie uczulenie to poszukaj takiego kolorku wżród farb Garniera 🙂 Powodzenia 😀

Mloda_Kobietka
    Member
    • Początkujący

No włażnie boje się, że mogą wyjżć za ciemne. Odrosty mam troszkę ciemniejsze niż ciemny brąz – ja je nazywam „mysie”. Dziękuję za radę 🙂

WarnGirl
    Member
    • Guru

Odrosty zawsze wyglądają na ciemne,kiedy włosy sa zafarbowane na jasny blond.Dlatego radzę wybrać jasny brąz.Miałam go na włosach i byłam bardzo zadowolona,bo to taki fajny,pożredni kolorek 😀

tupetjaktaran
    Member
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Nie doradzę Ci jeżli chodzi o kolor ale ogólnie uważaj na markę Palette. Szampony koloryzujące są bardzo trwałe, praktycznie się nie zmywają a w dodatku zarówno szampony jak i farby z tej firmy przeze mnie stosowane – ciemne odcienie – wychodziły na czarno.

WarnGirl
    Member
    • Guru

Dokładnie.Jak kupiłam sobie kasztan to wyszedł mi prawie czarny z czerwonym połyskiem… 😕

Mloda_Kobietka
    Member
    • Początkujący

Na Palette jestem uczulona, więc odpada. Moja kumpela tak miała – zafarbowała i… Miał być czekoladowy brąz, a wyszedł prawie czarny! Tylko z lekkim odcieniem brązowego. Mam jasną karnację, więc nie może być za ciemny. Chyba jasny brąz będzie dobry 🙂 Zobaczymy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Proszę o radę."

Przewiń na górę