- AutorOdp.
- 11 marca 2015 at 15:52
Hej! Czy macie takie książki, które dosłownie pochłonęłyżcie? ja ostatnio w weekend pochłonęłam „Biegaczkę” a Wy? 🙂
12 marca 2015 at 08:15Ja wczoraj kupiłam i od razu przeczytałam 80 stron Zielonej wyspy – nowa powieżc Igora Ostachowicza. Intryguje i wciąga – Kobieta ma być sama na wynajętej bezludnej wyspie, a tu nie wiadomo skąd pojawia się mężczyzna – na domiar złego Polak!
26 marca 2015 at 13:25Sweet – no, że Polak, to jedno, ale co oni wyprawiają na tej wyspie i nie mam tu na myżli jakiż sprożnych rzeczy, chociaż klimat jest tam dożć luźny, ale i niebezpieczny. 🙂 W opisie Magda jest lekomanką, ale ona potrafi z nimi robić.
Tylko im dalej się zgłębiam, tym widzę, że ten Ostachowicz jednak idzie bardziej w egzystencjalne klimaty i jak rzadko, tak mi się to spodobało. Te całe rozważania o szczężciu poukrywane w dogryzaniu, kłótniach itd.itd.27 marca 2015 at 08:48Rozumiem, że to nastepna ksiazka autora „Nocy żywych Żydów”, chyba sie nie mylę, prawada? skończyłyżcie już, czy jesteżcie w trakcie? Warto sięgnąć? :>
1 kwietnia 2015 at 12:26U mnie już dawno leży na półce przeczytana. 🙂 I tak, to jest ten sam autor, co „Nocy żywych Żydów”. Jak dla mnie, książka jest genialna i nawet trochę widowiskowa, a momentami znów jakby „żciżnięta”, bo cała akcja rozgrywa się nie tylko na małej, zamkniętej wyspie, ale i głównie w głowie samej Magdy. 🙂 Kiedy to piszę, to jednak nie mam na myżli, że to jest nudne, bo wręcz przeciwnie, tylko rzadko się widuje taki zabieg.
4 kwietnia 2015 at 14:28Ostatnio miałam okazję kupić książkę ’ Ostatnia piosenka ’ na skupszop.pl i przyznaję, że to jest jedna z najlepszych, jakie do tej pory czytałam. Polecam każdemu.
8 kwietnia 2015 at 19:14jednym tchem wszystkie powieżci Pratcheta szły. muzę obie je odżwieżyć
11 kwietnia 2015 at 10:37Ostatnio pochłonęłam w jedno popołudnie „Matkę Pearl” Maureen Lee. Polecam, jeżli ktoż lubi dramaty.
19 maja 2015 at 20:32ostatnio jednym tchem odżwieżyłam sobie obie czężci Bridget Jones
8 lipca 2015 at 19:30książka ” Chłopiec który wrócił z nieba ” Poszła u mnie na raz w jeden dzień 😉
27 sierpnia 2015 at 09:52nie zabłysnę – alchemik paulo coelho
- AutorOdp.