- AutorOdp.
- 23 stycznia 2008 at 21:30
Kochane kobietki:)
Znacie jakiż dobry, sprawdzony przepis na gofry?? Ja je uwielbiam, ale nigdy nie wychodzą mi dobre, czasami to jest całkowita klapa:( Wychodzą zakalce i wogóle…7 lutego 2008 at 16:20Składniki:
* 300 g mąki
* 0,5 l mleka
* 75 g cukru
* szczypta soli
* 100 g masła roztopionego
* 2 jajka
* 15 g proszku do pieczenia
Przepis dla 4 osób dla mnie to dla 2 he he he !8 lutego 2008 at 17:51Muszę spróbować zrobić tylko jeszcze mi pod powiedźcie jak długo i na czym je smażyć..? 😳
8 lutego 2008 at 18:11smazyc to chyba tylko w gofrownicy 🙂
a co do przepisu- to sa przepszyne gotowe plyny do gofrow, wlewasz na gofrownice i juz, a wychodza naprawde dobre 🙂8 lutego 2008 at 19:23[usunięto_link] wrote:
smazyc to chyba tylko w gofrownicy 🙂
a co do przepisu- to sa przepszyne gotowe plyny do gofrow, wlewasz na gofrownice i juz, a wychodza naprawde dobre 🙂Dzięki!! 🙂
12 lutego 2008 at 11:11wypróbowałam ten przepis na gofry. wyszły całkiem ok. ale nowa gofrownica by mi sie przydała…
18 lutego 2008 at 21:17ja dodaje do ciasta na gofry odrobine wody mineralnej gazowanej 🙂 wychodza naprawde pyszne i kruchutkie 🙂
22 lipca 2008 at 13:47A znacie przepis na gofry z piwem ? ostatnio usłyszałam o tym, brzmi ciekawie 🙂
23 lutego 2009 at 06:57Gofry ziemniaczane
40 dkg ziemniaków
1 cebula
3 jajka
25 dkg mąki
250 ml. mażlanki
250 ml. żmietany
sól, pieprz, proszek do pieczenia
olej
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i zemleć.( ja zawsze daję zwykłe z obiadu mięte ziemniaki ) Cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski wlać żmietanę, mażlankę i żółtka, wymieszać.
Dodać masę ziemniaczaną i cebulę, doprawić solą i pieprzem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować i na koniec dodać pianę z białek.
Piec w gofrownicy 4-8 min.
Podawać z twarożkiem ze szczypiorkiem na pikantno przyprawionym.26 lutego 2009 at 18:15reni33 super przepis… hihi chyba się skusze na gofra 🙂
15 lipca 2009 at 09:16O fajny przepis , muszę spróbować. Ja gofry lubię najbardziej z bitą żmietaną polane takim sosem deserowym, są różne smaki i wszystkie są pycha.
[usunięto_link]
21 lipca 2009 at 14:56[usunięto_link], apetytu mi narobiłaż! Ty, niedobra! :p
18 sierpnia 2009 at 10:22Ja lubię tradycyjnie i owocowo. Największy problem z goframi to dobry przepis na ciasto. Ma być lekkie puszyste i nie za słodkie. Całkiem dobry przepis znalazłam tu: [usunięto_link] . Dodaję do niego łyżeczke żmietany i ciut więcej cukru, bo ciasto wychodzi bardzo delikatnie słodkawe.
- AutorOdp.