- AutorOdp.
- 18 grudnia 2008 at 22:26
Chętnie skorzystam z jakiegoż Waszego przepisu na coż słodkiego 😀
22 grudnia 2008 at 14:54Ja uwielbiam ciasto francuskie, ale nie potrafię go dobrze zrobić, więc kupuję gotowe mrożone, jest poporcjowane, więc robię tyle ciasteczek na ile mam ochotę, a do ciasta dodaję jabłka i cynamon, zapiekam w piekarniku i na koniec posypuję cukrem pudrem, mniam
23 grudnia 2008 at 10:54ja co roku z synem robię pierniczki które wieszamy na choinkę które w czasie żwiąt podjadamy prosto z choinki, (tak jak truskawki prosto z krzaczka) 😀
w tym roku kupiłam fantastyczne kolorowe pisaki do dekoracji, tak że zabawa będzie przednia, dziż będę piekła a jutro z synkiem będziemy dekorować
😀
23 grudnia 2008 at 11:07a u nas w domu już tradycją jest, że piecze się kokosanki, uwielbiam smak czekolady w połączeniu z kokosem. jeszcze tylko porządki i zaraz zabieramy się za wypieki. 🙂
9 lutego 2009 at 11:22a na walentynki robicie coż słodkiego?
mój synek zażyczył sobie jakież ciasteczka w kształcie serc bo chciałby zanieżć do szkoły dla pani i dziewczynek, a szczególnie jednej dziewczynki 😀 niedawno dostał od niej żelkowego węża więc to chyba prawdziwe uczucie
😀
Znalazłam na tę okazję ładne ciasteczka w kształcie serduszek na stronie z konkursem dr oetkera [usunięto_link] nie mogę się tylko zdecydować które zrobić bo wszystkie wyglądają żlicznie i smakowicie30 września 2009 at 10:45Witam kobietki kochane! Odkryłam niedawno mufinki, super babeczki , które mozna upiec z mnóstwem dodatków a ich zrobienie zajmuje 10 min. :
Składniki „suche”:
2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
szczypta soli
ewntualne dodatki
Składniki mokre:
1 szkl. mleka lub jogurtu
1/2 szkl. oleju
1 jajo
kilka kropli aromatu waniliowego.
Nagrzewamy piekarnik do 200 st. Składniki „suche ” mieszamy trzepaczką w większej misce, składniki mokre mieszamy w drugiej. Następnie wlewamy „mokre” do suchych i szybko mieszamy. niezbyt dokładnie (nie ucieramy!!!), tylko tyle by składniki sie połączyły. Wkładamy do foremek pergaminowych do 2/3 wysokożci. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (zmniejszamy temperaturę na 175 st.) i pieczemy 15-20 min. do wyrożnięcia i zarumienienia.
Jako dodatek możemy użyć włażciwie wszystkiego. Może to być:kakao, kokos, orzechy, owoce żwieże (jagodowe) i kandyzowane, starta czekolada a nawet (pomysł moich dzieci ) kuleczki nesquika!!!
Smacznego!!17 grudnia 2010 at 14:43Szukam dobrego przepisu na amerykańską szarlotkę. Uwielbiam ciasto z jabłkami, szczególnie takie jabłeczniki podawane ma ciepło z lodami waniliowymi. Ostatnio mam ochotę sama sobie taką upiec albo znaleźć dobre miejsce gdzie mogę dostać duży kawałek tego smakołyku.
18 grudnia 2010 at 20:29A dlaczego amerykańską:)?Ciasto kruche jest chyba takie samo.Tez uwielbiam z lodami żmietankowymi.Nawet zimą:)
- AutorOdp.