• Autor
    Odp.
  • Mala__Di
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam 🙂
    Od połowy listopada biorę tabletki antykoncepcyjne (są to moje pierwsze tabletki – mercilon). Obecnie mam 7-dniową przerwę między drugim a trzecim opakowaniem. Dzisiaj powinnam dostać okres i wtedy skończyłby mi się akurat do soboty (przynajmniej ostatnio tak było…)
    Ale go nie ma :/ Wiem, że nawet przy braniu tabletek może się przesuwać o parę dni, jednak zależy mi, żeby nie mieć go w tą sobotę i niedzielę.
    W związku z tym zastanawiam się, czy nie zacząć następnego opakowania już dziż. W ulotce jest napisane, że jeżli przerwa w przyjmowaniu tabletek będzie wynosiła 3 dni lub mniej to krwawienie z odstawienia może wcale nie wystąpić w czasie tej przerwy ale w trakcie następnego opakowania może wystąpić niewielkie krwawienie międzymiesiączkowe lub plamienie.
    Dzisiejszy dzień to dla mnie 3 dzień przerwy, czy w takim razie jeżli zacznę dzisiaj kolejne opakowanie to już nie dostanę okresu? Czy dobrze rozumiem, że kolejny wtedy pojawi się po skończeniu trzeciego opakowania?
    No i jeszcze jedno pytanie – skoro to będzie dopiero trzecie opakowanie (czyli jeszcze jakby okres „przygotowawczy” dla organizmu), to czy powinnam w ten sposób kombinować? Czy lepiej poczekać z przesuwaniem sobie okresu do kolejnych opakowań, aż organizm będzie w pełni przyzwyczajony?
    Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo 😀 Wiem, że pewnie moje pytania mogą się niektorym wydać głupie, ale mimo to proszę o odpowiedzi 🙂

katrina1989
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

hej co do przesuniecia @ to udaj sie do gina od tego sa leki nie kombinuj z anty bo bedzie zle. Ja zeby nie miec okresu na wlasny slub dostalam listek tabletek z hormonem ale nie takich jak w anty.

carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

zgadzam się z katriną
    lepiej takie tabletki niż anty do przesuwania okresu.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " przesuwanie okresu"

Przewiń na górę