- AutorOdp.
- 6 lipca 2011 at 18:54
Może był już taki temat?
Jestem strasznie wkurzona.Kupiłam dwa tygodnie temu buty w wydawałoby się dobrej firmie i zaczęły się rozpadać.Oddałam do reklamacji i mi odmówili jej uwzględnienia.Mam już nr.tel.gdzie mam zadzwonić co dalej zrobić,ale może miałyżcie dożwiadczenie z trudnymi sprzedawcami i coż mi podpowiecie zanim zacznę działać.Buty za drogie,żeby odpużcić.14 lipca 2011 at 07:15Buty były chodzone,ale odmówili reklamacji gdyż uznali,że to mechaniczne uszkodzenia.Zaczynam dalszą drogę.Podam wam tel.gdzie można dalej działać.Jak ktoż ma chyba sporo determinacji:)
Infolinia konsumencka-0800-800-008(Trudno się dodzwonić!)
Łatwo-Federacja konsumentów-022 827-64-81
Może komuż się przyda:)Oby nie,ale jak się kupuje droższą rzecz,to trudno odpużcić:)25 lipca 2011 at 12:09ja miałam dwa razy taką sytuację z butami i plecakiem. zarówno w pierwszym jak i w drugim przypadku pierwszej reklamacji nie uwzględnili. Napisałam odwołanie powołując sie na kodeks ochrony konsumenta i oczywiżcie odzew był pozytywny, buty odmieniono,za plecak był zwrot kasy 🙂
6 grudnia 2012 at 15:01Oj tak, rzadko kiedy coż przyjmą od razu. Znajoma pracująca w sklepie obuwniczym mówiła, że często buty nawet leżały u nich na zapleczu, nie ruszane -żeby później klientowi napisać, że źle użytkowane. Dopiero za drugim razem coż z nimi na prawdę robili, dosyłali do szewca itp.
7 grudnia 2012 at 10:07Mnie zdarza się często coż reklamować, ale nie dlatego, że nsizczę rzeczy, ale dlatego, że nie boję się reklamować – ostatnio reklamowałam kanapę, z której wypadały sprężyny, przyjęli bez zająknięcia, po 2 tygodnaich naprawili i przywieźli. Ra ztylko walczyłam z reklamacją torebki, której rączka zaczęła pękać po 3 miesiącach – dla mnie to wada materiału, a nie normalne oznaki użytkowania. Pożaliłam się na międzynarodowym fanpage’u marki i szybko sprawa się rozwiązała 😛
7 grudnia 2012 at 18:58[usunięto_link] wrote:
Mnie zdarza się często coż reklamować, ale nie dlatego, że nsizczę rzeczy, ale dlatego, że nie boję się reklamować – ostatnio reklamowałam kanapę, z której wypadały sprężyny, przyjęli bez zająknięcia, po 2 tygodnaich naprawili i przywieźli. Ra ztylko walczyłam z reklamacją torebki, której rączka zaczęła pękać po 3 miesiącach – dla mnie to wada materiału, a nie normalne oznaki użytkowania. Pożaliłam się na międzynarodowym fanpage’u marki i szybko sprawa się rozwiązała 😛
Musiałaż ich tam nieźle postraszyć. Nigdy nie spotkałam się z szybką reklamacją jeżli chodzi o meble.
11 grudnia 2012 at 18:27Hikayo, trzeba było nie odpuszczać i najwyżej pójżć dnia następnego. Nie ma co dawać za wygraną skoro nasze prawa są jasno okreżlone
17 grudnia 2012 at 07:43ja mam lepszy myc, kupiłam buty ze skóry w markowym sklepie a po wyjsciu na dwór okazalo sie ze mają dwa rózne odcienie, nie wiemc zy tak się skóra dziwnie utleniła ale najgorsze, że nie moge ich wymienić bo juz je ubrałam i jedynie wchodzi w grę reklamacja choć nie wiadomo czy ją uwzględnią bo przeceiż wiedziałam co kupuje niby nie iwem co moge zribic czy wam cos takiego się zdarzyło
17 grudnia 2012 at 10:23Ja mam buty z nubuku i one są z różnych kawałków skóry = mają rózne odcienie, ale w sklepie to widziałam i mnie poinformowano. Z jakiej skóry są Twoje buty?
11 listopada 2013 at 10:13Porażka…
11 marca 2014 at 10:18Wielka
11 marca 2014 at 14:18W przypadku jaki opisujesz wydaje mi się,że racja lezy po Twojej stronie chociaż z drugiej strony widziałaż co kupujesz wiec też teraz trudno oczekiwać że ktoż przyjmie zwrot. jestem bardzo ciekawa jak zakończyła się ta cała sprawa,czekamy na Twoją odpowiedź.
13 marca 2014 at 11:29Z reklamacją butów jest bardzo ciężka sprawa :/ Sam miałem takie dożwiadczenia i również mi nie przyjęli mi reklamacji, twierdząc, że używałem ich niezgodnie z przeznaczeniem. A chodziłem tylko do pracy… Odpużciłem.
20 marca 2015 at 18:13[usunięto_link] wrote:
Oj tak, rzadko kiedy coż przyjmą od razu. Znajoma pracująca w sklepie obuwniczym mówiła, że często buty nawet leżały u nich na zapleczu, nie ruszane -żeby później klientowi napisać, że źle użytkowane. Dopiero za drugim razem coż z nimi na prawdę robili, dosyłali do szewca itp.
Jest kilka firm gdzie wymiany dokonują natychmiastowo:)
7 kwietnia 2015 at 12:15koniecznie trzeba próbować. Niestety wiele firm z założenia odrzuca pierwszą reklamację
- AutorOdp.