- AutorOdp.
- 9 kwietnia 2008 at 23:09
Dziewczyny macie jakież wypróbowane metody na pozbycie się łamliwych i rozdwajających się paznokci? nie wiem, jakież skueczne tabletki do łykania, albo wskazówki co wcinać żeby było z nimi lepiej. W sumie to odkąd pamiętam miałam z tym problem, więc nie sądze że im cokolwiek pomoże, ale a nóż któraż z was ma jakąż magiczną radę;) – i będzie po kłopocie;)
11 kwietnia 2008 at 20:21na pewno malo stukania w klawisze… ja kiedys duzo pisalam na kompie i od tego mi sie strasznie niszczyly, lamaly, rozdwajaly…
odzywek zadnych nie wyprobowalam, ale tabletki i warzywa. pani w aptece na pewno Ci doradzi jakis skrzyp polny albo zestaw witamin A,E…14 kwietnia 2008 at 12:40[usunięto_link] wrote:
na pewno malo stukania w klawisze… ja kiedys duzo pisalam na kompie i od tego mi sie strasznie niszczyly, lamaly, rozdwajaly…
odzywek zadnych nie wyprobowalam, ale tabletki i warzywa. pani w aptece na pewno Ci doradzi jakis skrzyp polny albo zestaw witamin A,E…no skrzyp probowalam i nie pomogl.
teraz probuje je wzmocnic tymi wszystkimi badziewiami z sally hansen. no i zobaczymy czy to cos da
11 maja 2008 at 12:50Taka maseczka fajna dla paznokci : żółtko jajka, 2 łyżki oliwy z oliwek bądż miód i wcierasz przez kilka minut. No i oczywiżcie pij dużooooo wody mineralnej – to też dużo daje, no ale wiadomo, że nie od zaraz
Pzdr12 maja 2008 at 08:52dzieki;) wyprobuje
13 maja 2008 at 12:24ja łykałam jakież 3 miesiące takie tabletki z minerałami i witaminami Ha-pantoten i super mi się poprawił stan paznokci, skóry i włosów – do tego moczenie w oliwie i smarowanie na noc kremem do rąk i paznokci i efekt musi być murowany!
13 maja 2008 at 21:06Gdy mi się zaczeły rozdwajać paznokcie lekko piłowałam płytkę paznokcia pilnikiem drobnoziarnistym. Pomogło mi 😉
14 maja 2008 at 08:44[usunięto_link] wrote:
ja łykałam jakież 3 miesiące takie tabletki z minerałami i witaminami Ha-pantoten i super mi się poprawił stan paznokci, skóry i włosów – do tego moczenie w oliwie i smarowanie na noc kremem do rąk i paznokci i efekt musi być murowany!
możesz coż więcej napisać o tych tabletkach ha-pantoten? czytałam gdzież że żwietnie działają na zniszczone włosy, a jaz tym mam ostatnio duży problem.z resztą z paznokciami też. żadne odżywki i maseczki nie pomagają.
14 maja 2008 at 09:04[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
ja łykałam jakież 3 miesiące takie tabletki z minerałami i witaminami Ha-pantoten i super mi się poprawił stan paznokci, skóry i włosów – do tego moczenie w oliwie i smarowanie na noc kremem do rąk i paznokci i efekt musi być murowany!
możesz coż więcej napisać o tych tabletkach ha-pantoten? czytałam gdzież że żwietnie działają na zniszczone włosy, a jaz tym mam ostatnio duży problem.z resztą z paznokciami też. żadne odżywki i maseczki nie pomagają.
te tabletki mają bardzo bogaty skład – dużo mikroelementów i innych dobroczynnych supstancji (czytałam gdzież, że chyba najwięcej z tego typu tabletek) tylko musisz je regularnie brać – tak jak na ulotce napisali, bo ja z siostrą brałam równoczeżnie i ona łykała tylko sporadycznie ten ha-pantoten i niestety nie zadziałał na nią tak, jak na mnie.
14 maja 2008 at 15:39Ja bym polecała łykac coż z witaminami A+E.Nie maluj przez jakis czas paznokci,chybaże odżywakami,daj im odpocząc.Oprócz tego kup w aptece olejek rycynowy i wzieraj go w paznokcie i skórki rano i wieczorem.Mam nadzieję,że pomoże.
15 maja 2008 at 20:42[usunięto_link] wrote:
te tabletki mają bardzo bogaty skład – dużo mikroelementów i innych dobroczynnych supstancji (czytałam gdzież, że chyba najwięcej z tego typu tabletek) tylko musisz je regularnie brać – tak jak na ulotce napisali, bo ja z siostrą brałam równoczeżnie i ona łykała tylko sporadycznie ten ha-pantoten i niestety nie zadziałał na nią tak, jak na mnie.
dzięki za info 🙂 myżlę, że skorzystam – ceny te tabletki nie mają jakiejż zawrotnej, całkiem w normie bym rzekła, więc chętnie spróbuję, skoro działają. jak długo je trzeba brać, żeby były efekty na paznokciach i włosach?
23 maja 2008 at 12:42jest chyba capivit a+e, na piękną skórę i paznokcie. I na pewno są jeszcze inne żrodki pomagające w tym.
Ja zauważyłam, że np. zmiana diety bardzo dobrze działa. I mi zawsze pomaga na paznokcie, jeżli jem bardzo dużo warzyw. Szczególnie kapusta potrafi zdziałać cuda 🙂23 maja 2008 at 12:53[usunięto_link] wrote:
Ja zauważyłam, że np. zmiana diety bardzo dobrze działa. I mi zawsze pomaga na paznokcie, jeżli jem bardzo dużo warzyw. Szczególnie kapusta potrafi zdziałać cuda 🙂
Ale z kapustą trzeba też uważać 🙂
Poza tym nasuwa się jedno oczywiste pytanie, czy robisz coż z paznokciami zaraz po umyciu? lub gdy masz je „nawodnione” (dziwnie brzmi, ale oddaje sens ;)). Jeżli tak, to sprzyjasz rozdwojeniu paznokci. Możliwe, że o tym wiesz, ale warto przypomnieć 🙂
26 maja 2008 at 16:03Tez mam ten problem. Pazurzystka moja powiedziala, że źle opiłowane się zadzierają i rozwarstwiają. Trzeba jakoż w jedną stronę i wypolerować drobniutkim papierowym i malować żeby chronić płytkę nawet bezbarwnym mazidłem. I moczyć w cieplej oliwie i pomaga podobno.
6 czerwca 2008 at 10:19polecam Ci Maxi Krzem wzmacnia paznokcie i włosy ,jest to suplement diety o najwyższej zawartożci krzemu którego źródłem jest ekstrakt pędów bambusa ,ja stosuję od 2 tygodni i poprawa jest naprawdę widoczna 🙂
- AutorOdp.