Rozstępy w wieku 17 lat…

• Autor
    Odp.
  • Jane Austen
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Mam 17 lat i ostatnio zauważyłam, że mam na biodrach straszne rozstępy! Nie wiem jak mogłam wczeżniej tego nie widzieć! Podobno rozstępów nie da sie nigdy usunąć. Czy jest coż, co mogę zrobić? Cokolwiek co choć trochę pomoże? Jakież kremy? Gąbki? Cokolwiek! Błagam o radę.

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

wiekszosc kobiet ma rozstepy na jakichs czesciach ciala. okolice ud i posladkow to juz w ogole najbardziej standardowe miejsca gdzie te paskudztwa sie pojawiaja. bedziesz starsza to zaczniesz olewac ten temat. nie ma co wariowac z powodu rozstepow, to nic strasznego i w jakims sensie sa one wpisane w nasza kobieca nature.

ja jakos za wiele rozstepow nie mam, ale kiedys stosowalam taki krem na rozstepy z avonu. smierdzi jak diabli, nie pamietam czy cos pomaga. generalnie chyba te wszystkie krepy to sa niewiele warte tak mi sie zdaje.

aha – przypomnialo mi sie – kolezanka, ktorej sie troche przytylo i jej sie zrobilo sporo rozstepow wyczytala gdzies ze na rozstepny dobra jest wazelina. smarujesz ja gruba warstwe na rozstepy i owijasz w cos. z tego co wiem ona dawala folie chyba czy cosik. no i tak do rana. do tego mowila ze prysznic zimny i szorowac jakas szczota i ze to serio dziala – tylko wiadomo – liczy sie systematycznosc

pozdrawiam:]

Jane Austen
    Member
    • Początkujący

No cóż, kupię sobie jakąż ostrą szczotkę oraz jakiż krem i spróbuję coż zdziałać. Może troszeczkę pomoże.

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ja też mam rejony ud…
    zycie 🙂 nie przejmuje sie nimi… sa malutkie 🙂

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Tez mam rozstepy. Wiadomo lepiej zeby ich nie bylo, ale juz sie przyzwyczailam do nich. Zreszta wiekszosc dziewczyn je ma. Moje zrobily si egdy mialam 15 lat, bo bardzo wtedy przytylam. Nie mozna ich samemu usonac. Ale mozesz sobie kupic jakis odpowiedni krem-stana sie mniej widoczne

Jane Austen
    Member
    • Początkujący

Tak zrobię.

lizzy
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Dziewczyny, rozstępy to blizny, nic nie da się z nimi zrobić. Preparaty na rozstępy mogą im zapobiec, ale jak już się je ma, to niewiele można zrobić. Z czasem rozstępy robią się jażniejsze, takie błyszczące. Trzeba się pogodzić z ich obecnożcią, ja mam na całym tyłku, trudno.

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Niestety rozstępów sie nie da usunąć nie ma cudownych kremów 🙁 ale jest za to cudowna witamina E w płynie 😀 kup w aptece jak farmaceuta nie bedzie chciał sprzedać to powiedz że do użytku zewnętrznego. Smarujesz 2 razy dziennie a efekt wspaniały tzn. nie znikna ale znacznie zbledną i zmiejszą się 😀 no i plusem jest też to ze nie jest droga ok 10 zł. Więc do dzieła. 🙂

Zelka
    Member
    • Odp.: 248
    • Zapaleniec

też mam rozstępy na pożladkach i trudno się tym nie przejmowac…więc jak najbardziej Cie rozumie…mam 182 i waże 67kg.jak mialam 15 lat to dużo urosłam i się pojawiło „to cos”…masakra…

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Rozstępy nie znikną, kremami możesz je tylko rozjażnić. Niestety…
    Proponuję kupić sobie dobry krem (Mi pomógl eveline, ale sama musisz ocenic co jest dobre), dużo ćwiczeń (ruch to zdrowie :)) i …. najtrudniejsze – cierpliwożc. Też miałam ogromne rozstępy w tym wieku i dziekuje po stokroć mojej mamie, która pomimo braku pieniedzy nie szczędziła kasy dla mnie na żele na rozstępy. Tylko czas jest tu pomosny i konsekwencja. Nie ma innej rady. rezulaty sa po ok. trzech miesiącach, Ale nie zniechecaj się. Wiele kobiet przeżywa to samo co Ty.
    Jeżeli masz nadwagę, schudnij, ale rozsądnie – nie gwałtownie.
    Powodzenia w walce z czerwonymi i białymi pręgami 🙂

pokahontaz2
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 193
    • Zapaleniec

Te kremy z avonu i tych innych oriflejmow sa do kitu. Slyszalam, ze usunac rozstepy sie da poprzez stosowanie DOBREGO kremu, szorowania, diety i cwiczen. Nie wiem czy to dziala. Sama mam troche na udach ale nie zawracam sobie tym glowy….

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Rozstępy w wieku 17 lat…"

Przewiń na górę