- AutorOdp.
- 28 lipca 2011 at 01:20
Dziewczyny, proszę o fajne przepisy na sałatki 😉 tylko nie za skomplikowane 🙄
w końcu jestem tylko facetem 😀6 sierpnia 2011 at 02:32@izaczek wrote:
kapustka pekińska + sos koperkowy 😆 łatwiejszego przepisu nie znam 😛
chętnie zjem, cholera, Izaczku., jednak trochę skomplikuj, bo wyjdę na małpoluda :}}
1 września 2011 at 09:57tuńczyk w oleju (odsączony) + puszka kukurydzy + majonez, sól, pieprz 😀
4 września 2011 at 23:30[usunięto_link] wrote:
tuńczyk w oleju (odsączony) + puszka kukurydzy + majonez, sól, pieprz 😀
Cebula, chyba podbiłąż mi podniebienie 😉 jesteż też tak ostra face to face? 🙄
za smaku byłbym doszedł do entuzjazmu 😉 sorry, tak się wygłupiam… podaj >kolejne przepisy na sałatki – bo w nich jestem cienki ://
29 listopada 2011 at 05:59Sałatka z fasolką szparagową i sosem a’la cezar
z grzankami, parmezanem i bazylią. Zamiast szynki parmeńskiej lub boczku żwietnie sprawdzi się w sałatce pierż kurczaka, przygotowana np. jak w tej sałatce.
Składniki, 2 porcje:
¢ 300 g fasolki szparagowej
¢ 3 plasterki szynki parmeńskiej (lub cienkiego wędzonego lub suszonego boczku (pancetty) lub grillowana/smażona pierż kurczaka)
¢ 1/3 główki sałaty lodowej
¢ 1 szklanka listków bazylii
¢ 1/2 szklanki drobno startego parmezanu
¢ kilka grzanek z pokrojonej bagietki (opieczone w tosterze lub w piekarniku)Sos a’la cezar:
¢ 2 fileciki anchois w oleju
¢ 1 łyżeczka musztardy
¢ 1 czubata łyżka majonezu
¢ 3 łyżki gęstej żmietany 12%
¢ 1 łyżka drobno startego parmezanu
¢ żwieżo zmielony czarny pieprz10 marca 2012 at 23:34bardzo smaczna jest salatka z surimi („paluszki krabowe”), ryzem, zielonym groszkiem – z puszki i majonezem, mozna dodac tez cebuli lub pora. moja ulubiona na imprezy 🙂
30 czerwca 2013 at 00:17[usunięto_link] wrote:
Sałatka z fasolką szparagową i sosem a’la cezar
z grzankami, parmezanem i bazylią. Zamiast szynki parmeńskiej lub boczku żwietnie sprawdzi się w sałatce pierż kurczaka, przygotowana np. jak w tej sałatce.
Justy, jesteż boska :-
@evissimo wrote:
bardzo smaczna jest salatka z surimi („paluszki krabowe”), ryzem, zielonym groszkiem – z puszki i majonezem, mozna dodac tez cebuli lub pora. moja ulubiona na imprezy
Evissimo też mnie nieźle nęci 😀
24 marca 2014 at 14:25Dla mnie najsmaczniejsza jest sałatka żródziemnomorska- -sałatka, pomidory, mozarella, oliwki, oliwa z oliwek 😀
- AutorOdp.