• Autor
    Odp.
  • marta_wiga
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 74
    • Stały bywalec

Ja niestety miałam nieprzyjemne dożwiadczenie. 😕

Zamówiłam w sklepie internetowym buty – jedyny egzemplarz – niby zostały zarezerwowane na 72 godziny, więc nie zrobiłam od razu przelewu. Następnego dnia jak za nie zapłaciłam to dostałam ze sklepu maila, że ktoż inny za nie zapłacił wczeżniej i produkt jest niedostępny. To było pierwsze rozczarowanie, bo jak produkt jest zarezerwowany to się go nie sprzedaje komu innemu. Gdybym przegapiła czas rezerwacji to co innego.

Napisałam więc grzecznie do sklepu, że w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. Maili takich napisałam kilkanażcie, potem nawet list wysłałam pocztą, a pieniędzy się nie doczekałam 👿

Mimo to zakupy w internecie robię wciąż (oczywiżcie nie w tym sklepie) i mam nadzieję, że coż podobnego się więcej nie zdarzy.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Mam od długiego czasu sprawdzone sklepy.

problem mają te osoby, które pierwszy raz chcą coż kupić w sieci i nie wiedzą czy danemu sklepowi można zaufać czy też nie.

giena666
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Bo przed zakupem należy dobrze przyglądnąć się sklepowi.
    Zobaczyć opinie,jaki jest kontakt itp.
    Ja np. patrzę czy sklep posiada płatnożci online jeżli tak
    to sklep nie jest naciągaczem,ponieważ firmy które oferują takie płatnożci
    same sprawdzają wiarygodnożć sklepu przed współpracą z nimi.

secesja
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

A ja się zastanawiam czy nie ułatwić sobie życia i nie zacząc zamawiać karmy w krakvet
    Mam dosć targania 3kg za każdym razem z zoologicznego, a tak zamówię, przywiozą… Będzie git, tak myslicie?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Przed zakupem sprawdź:
    Czy witryna zawiera pełne dane kontaktowe ,które umożliwią Ci w razie problemów zgłoszenie reklamacji lub owych problemów.Sklepy internetowe bardzo często nie informują o możliwożciach zwrotu oraz wymiany zakupionego towaru.

jadwinia
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Warto kupować w tych sprawdzonych 🙂 często sa takie na allegro.pl a ostatnio pojawiają się na kupuje.to – nowa aplikacja FB 🙂 zaryzykowałam, spróbowałam i warto było. polecam jupi

Agusiek1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Bardzo łatwo można sprawdzić czy e-sklep nie jest jakimż oszustwem. A jak się ma wątpliwożci zawsze jest coż takiego jak płatnożć za pobraniem. Wtedy nie trzeba się niczego obawiać.
    Mi na szczężcie nie zdarzyło się jeszcze trafić na oszustów a robię całkiem sporo zakupów przez internet. Miejmy nadzieję, że jest ich jednak coraz mniej.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sklepy online"

Przewiń na górę