- AutorOdp.
- 16 grudnia 2011 at 14:12
Czeżć, mam problem. Straciłam dane z dysku, miałam tam wiele fotek, które miały dla mnie wartożć sentymentalną… jestem gapą, nie przeniosłam folderu na mój dysk przenożny przed instalowaniem nowego windowsa… mój kolega, który z dobrej woli zainstalował mi nowe oprogramowanie (i tym samym skasował zdjęcia) powiedział, że są firmy które odzyskują dane, jednak jest to droga usługa i nie zawsze udaje się dane odzyskać… czy to prawda? Czy któraż z was korzystała z tego typu usług? Jak się nazywa firma która cos takiego wykonuje? Jakież opinie?
16 grudnia 2011 at 15:57Fima pewnie wejźmie coż w granicach 200-500zł (zależy od firmy, dysku itd.)-ale jest jakież 90% powodzenia w odzyskiwaniu danych.
Jeżeli zrobisz to w domu jakimż programem, będzie za darmo, ale masz jakież 30% szans na powodzenie, przy czym program może sprawę pogorszyć
21 grudnia 2011 at 14:21Pamiętam jak bliski znajomy stracił wszystkie dane z dysku, to chcieli za to k 3tys. wiec może Twoje zdjęcia jeszcze w koszu siedziały 😉
22 grudnia 2011 at 10:19Tak jak opisywałam w pożcie… format i nowa instalka windowsa….
27 grudnia 2011 at 13:07To jeszcze nic specjalnego, da się odzyskać. Gorzej jak dysk byłby od nowa zapisany, wtedy nic się nie da zrobić już. Miałam taki problem, jeszcze za czasów dyskietek (kto to pamięta?). 🙁
9 marca 2012 at 10:33Zdjęcia są jednymi z prostszych danych do odzyskania, nawet po kilkukrotnym ich nadpisaniu 🙂 Stąd też lepiej nigdy nie sprzedawać używanych kart pamięci z aparatów 😉
- AutorOdp.