- AutorOdp.
- 24 listopada 2014 at 08:29
Cały czas męczy mnie pytanie „czy robienie drugiego kierunku ma sens?” – od długiego czasu mam już pracę, ale jakoż nie specjalnie mi się układa, i będę chciała ją prędzej czy później tą pracę zmienić, do tego jednak wymagane są studia. Jakbyżcie podpowiedziały jakież ciekawe kierunki po których będzie łatwiej coż ciekawego znaleźć…
25 listopada 2014 at 16:45Tylko czy te studia rzeczywiżcie są Ci potrzebne? Studia teraz dają jedynie papier, po studiach nie dostaje się pracy od zaraz. Skoro masz już jedne studia i pracę to po co to zmieniać?
15 lutego 2015 at 15:11Zawsze mają sens uczysz się dla siebie a nie dla innych, wiec pogłębianie wiedzy jak najbardziej 🙂 Tylko że teraz Ciężko jest z jakąkolwiek pracą wiec nie szkoda Ci czasu na studia, może jakiż ciekawy kurs ?
21 kwietnia 2015 at 10:04[usunięto_link] wrote:
Cały czas męczy mnie pytanie „czy robienie drugiego kierunku ma sens?” – od długiego czasu mam już pracę, ale jakoż nie specjalnie mi się układa, i będę chciała ją prędzej czy później tą pracę zmienić, do tego jednak wymagane są studia. Jakbyżcie podpowiedziały jakież ciekawe kierunki po których będzie łatwiej coż ciekawego znaleźć…
Chcesz zmienić pracę i nie wiesz w jakim kierunku? Nie tędy droga, najpierw zdecyduj się co chcesz robić.
21 kwietnia 2015 at 13:54Generalnie studiowanie z mojego punktu widzenia nie ma sensu, ale jeżli masz siły i chęci i ewidentnie Ci się nudzi w domu, to możesz iżć studiować;p
27 kwietnia 2015 at 00:22Studiowałam zarządzanie produkcją, było tam masę osób w różnym wieku, jednak zrezygnowałam, bo włażnie czułam takie studiowanie dla papierka. Trzeba po prostu dobrać dobre studia dla siebie, na samorozwój nigdy nie za późno! 🙂
28 kwietnia 2015 at 22:46Sens studiowania jest wtedy gdy go widzimy : ) jeżli przyniesie nam to korzyżci nie tylko w postaci udoskonalenia naszego cv, ale także dla samego siebie 🙂
29 kwietnia 2015 at 22:54Mnie ciekawi jaki jest pierwszy kierunek, bo czasami wystarczą dobre szkolenia do lepszej pracy 🙂 Zastanawiałaż się nad tym ?
2 maja 2015 at 07:59Jeżeli jesteż „żądna wiedzy” to jak najbardziej. Kolejny papier może się zawsze przydać.
3 maja 2015 at 16:45Uważam, że wiek nie ma znaczenia. Ze mną studiowały babki po 50-tce.
4 maja 2015 at 12:51Też tak uważam! Zawsze jest czas na studia!
5 maja 2015 at 12:22Zawsze warto
31 maja 2015 at 10:09Oczywiżcie, że warto. Nawet tak po prostu dla siebie, jeżli nie wiążesz z tymi studiami swojej pracy.
1 czerwca 2015 at 06:28Jesli masz chęć się przebranżowić i pogłebiać swoją wiedze to jak najbardziej. Ja równiez rozpoczęłam studia na drugim kierunku, kilka lat po tym jak skonczyłam pierwszy. Ale wynikło to z tego, że wkońcu wiedziałam co chce robic. Jednak studia zajmuja sporo czau, pewnie wybierzesz studia zaoczne, więc bedziesz miała co drugin weekend zajęty, niestety w tygodniu tez czasami trzeba przysiążć. Po może byc bardzo męczące i musisz sie na to przygotowac, jednak z mojej perspektywy polecam 🙂
1 czerwca 2015 at 08:18Ja również polecam. Mam 42 lata i studiuję 😀
- AutorOdp.