Swędzenie w tych okolicach…

• Autor
    Odp.
  • monia1994
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam.
    Już drugi raz po miesiączce odczuwam swędzenie w okolicach wejżcia do pochwy oraz swędzenie warg sromowych większych … Zauważyłam także, że wydziela mi się z niej jakby nie żluz tylko bardziej wodnita wydzielina. Pierwszego razu po miesiączce to swędzenie trwało około tygodnia. Teraz okres skończył mi się 3 dni temu i znów wystąpiło swędzenie jakie opisałam powyżej.
    Mam dopiero 16 lat… Co to może być ? I jak temu zaradzić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

monia1994
    Member
    • Początkujący

Myżlałam, że po pierwszym razie kiedy przeszło po tygodniu już to się nie pojawi ale myliłam się i znów wystąpiło te swędzenie. Jeszcze nigdy u ginekologa nie byłam i przyznam się, że nie za bardzo bym chciała go odwiedzić, nie wiem dlaczego ale jeżeli jest to konieczne to będę musiała. A nie znacie jakiż innych metod aby temu zapobiec ?

monia1994
    Member
    • Początkujący

Chyba jednak wybiorę się do ginekologa… 🙁
    W dzisiejszym dniu zauważyłam, że swędzenie mija ale za to pojawił się „żluz” jakby woda z grudkami…
    Co to pytań … na basen oczywiżcie, że chodzę w taką pogodę. Ale za pierwszym razem jak to sie pojawiło to nie chodziłam jeszcze na baseny. A co to współżycia … to jeszcze nie w tym wieku więc nie.

monia1994
    Member
    • Początkujący

Tak mam w domu swój ręcznik. Na basenie jedynie do czego przydaje się ręcznik to do leżenia ponieważ w takie ciepło na baseny kryte nie chodzę ;).
    Martwi mnie jedna rzecz. napisałaż, że „łatwo się tym zarazić’ …
    dziż był u mnie chłopak i mieliżmy pusty cały dom więc chcieliżmy to wykorzystać. Oczywiżcie żadne współżycie tylko mój chłopak zrobił mi tzw. „palcówkę” i w sumie nic więcej. Ustami ani językiem nie jeździł w tych okolicach. Ale czy mogłam go w jakikolwiek sposób zarazić?

Gdybym kupiła tą mażć, którą napisałaż w powyższych wypowiedziach mam jakież szanse, że przejdą mi te objawy czy przejdą tylko kiedy ginekolog stwierdzi diagnozę i przepisze jakież leki ?

Minął tydzień po okresie… swędzenie znów ustało tak jak poprzednim razem ale tym razem nie będę tego swędzenia lekceważyć i pora coż z tym zrobić. ;/

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Swędzenie w tych okolicach…"

Przewiń na górę