• Autor
    Odp.
  • eivissa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Opracowałm swietny sos do sałaty. Najlepiej smakuje wymieszany z sałatąlodową i grillowanymi warzywami: cukinią, pieczarkami, pomidorem, ogórkiem i papryką.

Na sos sklada się oliwa, ze 3 łyżki, przecier pomidorowy, tyle samo, sok wyciżniety z cytryny, ząbek czosnku przeciżnięty przez praskę i sos sałatkowy vinegret taki z paczki Knora.
    Wszystko sie miesza i odstawia na chwile. Potem do sałaty, a na koniec te warzywa. Normalnie pycha, i to nie tylko moje zdanie 🙂

black_mamba
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 743
    • Zasłużony

Bardzo ciekawy pomysł 🙂
    Będę musiała koniecznie wypróbować 🙂

pokahontaz2
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 193
    • Zapaleniec

Jesli o sosach mowa to dolacze swoj:
    Sos czosnkowy:

4 ząbki czosnku
    Mały jogurt naturalny
    Majonez żwidnicki (żredni słoiczek)
    Sól do smaku

Zabki czosnku zetrzec na tarce na drobno, wlac kubeczek jogurtu, dodac wieksza polowe ze słoiczka majonezu (chyba ze ktos woli mniej majonezu to wtedy odwracamy proporcje jogurtu i majonezu). Zmiksować, sprobowac jelsi za malo slone posolic wedle potrzeby 🙂

forumowiczka
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

pokahontaz2 robię sos czosnkowy dokładnie tak samo jak Ty i jest przepyszny 🙂 polecam wszystkim

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Ja też jestem zwolenniczką i miłożniczką sosów czosnkowych:) taki domowej roboty jest the best

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

sosy do spagetti sorenti są pyszne polecam

doll
    Member
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Ja z tej firmy uwielbiam Carbonarę, choć inne też są niezłe. A swoją drogą to dziwne, że chyba tylko to sorenti robi Carbonarę w słoikach. Znacie jakież inne firmy, które też by robiły?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " świetny sos"

Przewiń na górę