- AutorOdp.
- 6 września 2006 at 13:08
Opracowałm swietny sos do sałaty. Najlepiej smakuje wymieszany z sałatąlodową i grillowanymi warzywami: cukinią, pieczarkami, pomidorem, ogórkiem i papryką.
Na sos sklada się oliwa, ze 3 łyżki, przecier pomidorowy, tyle samo, sok wyciżniety z cytryny, ząbek czosnku przeciżnięty przez praskę i sos sałatkowy vinegret taki z paczki Knora.
Wszystko sie miesza i odstawia na chwile. Potem do sałaty, a na koniec te warzywa. Normalnie pycha, i to nie tylko moje zdanie 🙂6 września 2006 at 16:49Bardzo ciekawy pomysł 🙂
Będę musiała koniecznie wypróbować 🙂23 kwietnia 2008 at 14:55Jesli o sosach mowa to dolacze swoj:
Sos czosnkowy:4 ząbki czosnku
Mały jogurt naturalny
Majonez żwidnicki (żredni słoiczek)
Sól do smakuZabki czosnku zetrzec na tarce na drobno, wlac kubeczek jogurtu, dodac wieksza polowe ze słoiczka majonezu (chyba ze ktos woli mniej majonezu to wtedy odwracamy proporcje jogurtu i majonezu). Zmiksować, sprobowac jelsi za malo slone posolic wedle potrzeby 🙂
19 września 2009 at 18:19pokahontaz2 robię sos czosnkowy dokładnie tak samo jak Ty i jest przepyszny 🙂 polecam wszystkim
19 listopada 2009 at 11:40Ja też jestem zwolenniczką i miłożniczką sosów czosnkowych:) taki domowej roboty jest the best
29 grudnia 2009 at 15:38sosy do spagetti sorenti są pyszne polecam
30 grudnia 2009 at 12:41Ja z tej firmy uwielbiam Carbonarę, choć inne też są niezłe. A swoją drogą to dziwne, że chyba tylko to sorenti robi Carbonarę w słoikach. Znacie jakież inne firmy, które też by robiły?
- AutorOdp.