- AutorOdp.
- 17 grudnia 2009 at 12:06
Słyszałam od znajomej o szklanych garnkach, w których można gotować na gazie bez żadnych podkładek. Niestety nie mogę ich nigdzie znależć. Czy może wiecie gdzie mogą być? Chcę kupić dla siebie i na prezent na Swięta, a czasu coraz mniej…
19 grudnia 2009 at 10:27Zobacz na [usunięto_link]. Ostatnio tam kupilam. Mają dwa rodzaje. Z obu jestem bardzo zadowolona.
23 grudnia 2009 at 14:15Włażnie dzisiaj przyjechały i gotuje się pierwsza zupa. Wrażenie niesamowite.
31 grudnia 2009 at 11:50Możecie napisać coż więcej na temat tych garnków? czym się różnią od standardowych?
4 stycznia 2010 at 20:37Podstawowa różnica między garnkami z metalu a szklanymi to zalety zdrowotne. Szkło jest neutralne dla produktów spożywczych. W metalowych żywnożć zmienia swój skład. Można to rozpoznać nawet po smaku potraw. Te ze szklanych garnków są inne od tych przygotowanych w metalowych. To jest ważne np. w przypadku pokarmów dla dzieci, alergików, osób uczulonych na różne metale (głównie nikiel). Poza tym te szklane garnki żwiietnie rozprowadzają ciepło. Gotuję na małym ogniu dzięki temu. Inną kwestią jest sam widok takiego garnka, w którym coż się gotuje…
- AutorOdp.