Tabletki antykoncepcyjne a cellutit?

• Autor
    Odp.
  • Fafikowa
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

Hej 馃檪
    Mam 25 lat i od dw贸ch lat bior臋 tabletki (yasminelle). Nigdy nie mia艂am cellulitu, a偶 tu nagle si臋 pojawi艂. Kobiety z mojej rodziny zawsze mia艂y rozst臋py (kt贸re te偶 mam), ale cellulit je omija艂.
    Tak si臋 zastanawiam, czy ten m贸j cellulit nie pojawi艂 si臋 przez hormony zawarte w tabletkach? Jak my偶licie, jest to mo偶liwe?

Spopielala
    Member
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Tabletki moga zatrzymywa膰 wode w organizmie, ale trzeba zapytac, jaki tryb 偶ycia prowadzisz? Masz siedz膮c膮 prac臋, nie uprawiasz sport贸w? je偶li tak, to nie jest tylko wina tabletek…

Fafikowa
    Member
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

Tak, mam prac臋 siedz膮c膮 :/ Jednak musz臋 doda膰, 偶e staram si臋 codziennie du偶o chodzi膰, w czasie pracy tak偶e cz臋sto robi臋 sobie przerwy i id臋 si臋 p****偶膰. Do tego ca艂y czas trzymam sta艂膮 wag臋.

pumpkin
    Member
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Jak tak sobie my偶l臋, to u mnie cellulit te偶 pojawi艂 si臋 mniej wi臋cej w czasie, gdy zacz臋艂am bra膰 hormony… mo偶liwe, 偶e to ma jaki偶 zwi膮zek.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

To prawda, 偶e tabletki antykoncepcyjne mog膮 nasila膰 problem cellulitu. Mezoterapia doskonale sprawdza si臋 w przypadku usuwania cellulitu i rozst臋p贸w.

govegan
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

moja ginekolog powiedziala, ze nie zachodzi taka zaleznosc… ja tez powi臋kszenia cellulitu nie zauwazylam, a stosuj臋 tabletki d艂ugo

Magda Sissel.pl
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

utrzymanie wagi to nie wszystko- wa偶na jest jako偶膰 jedzenia

prosty przyk艂ad- gdy pracowa艂am w jednym z fast food贸w, mieli偶my w ramach posi艂ku pracowniczego zestaw z oferty
    jedna dziewczyna, kt贸ra d艂u偶ej tam pracowa艂a, stwierdzi艂a 偶e przyty膰 nie przyty艂a, bo pilnowa艂a dobowego bilansu kalorii, ale w艂a偶nie zauwa偶y艂a, 偶e sk贸ra i cia艂o zrobi艂y si臋 „jakie偶 takie galaretowate”

wi臋c zwr贸膰cie uwag臋 na to co jecie

tabletki raczej nie powinny mie膰 wp艂ywu, natomiast osi膮ganie kolejnych etap贸w 偶ycia- owszem
    np po 30 zwalnia metabolizm i coraz trudniej zachowa膰 wcze偶niejsz膮 figur臋, nawet je偶li nasze codzienne nawyki si臋 nie zmieni艂y

Lulka W.
    Participant
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 9
    • Pocz膮tkuj膮cy

Hormony i wahania hormon贸w s膮 g艂贸wn膮 przyczyn膮 cellulitu.聽 Oczywi艣cie nie jedyna, bo jest te偶 od偶ywanie, du偶e wahni臋cia wagi, brak ruchu itp. u mnie najgorzej by艂o po ci膮偶y. Teraz jestem w drugiej, wi臋c na pewno b臋dzie jeszcze gorzej. Ale od czego s膮 zabiegi:)

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Tabletki antykoncepcyjne a cellutit?"

Przewi艅 na g贸r臋