• Autor
    Odp.
  • sylwia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 11
    • Bywalec

kto zna jakis dobry krem na rostepy nie moge sie ich pozbyc po ciazy

LaPalma
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Pozbyć się to w ogóle trudno jest raczej. Zależy w jakiej fazie się zabieramy za ich zwalczanie itd. Ale na pewno można zminimalizować szkody 🙂
    Udaj się do jakiegoż Rossmana, do apteki i popytaj raczej o ceny. Wszystkie produkty tak naprawdę działają bardzo podobnie- mają na celu przyspieszenie regeneracji skóry, która nie nadąża za zmianiami takimi jak rozpychający siędzidiziuż , tkanka tłuszczowa czy szybkie odchudzanie. Jeżli ktoż Ci poleci jakiż konkretny produkt to super, a jak nie to po prostu kieruj się ceną.
    Taka najniższa cena to trochęponad 20 zł za 200/250 ml. A najwyższa… Jest jakaż granica?
    Sama okreżlisz na jaką cenę możesz sobie pozwolić.

Kup sobie też mażć na blizny(to już mniejszy koszt). Też pomaga.

A tak poza tym to regularnie złuszczaj naskórek w miejscach gdzie pojawiły sięrozstępy no i szoruj je np. mocno.

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Rozstępów niesety się nie pozbędziesz. Dobra jest witamina E w płynie, kupisz ją w aptece, jeżeli farmaceuta nie bedzie chciał sprzedać bez recepty to powiedz że do użytku zewnętrznego. Smaruj się dwa razy dziennie, rozstępy nie znikną ale znacznie mniej będzie je widać 😀 nie licz że kremami je usuniesz, bo rozstęp to blizna a blizny niestety kremem nie usuniesz 🙂

Alexandraa
    Member
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Z tego co wiem to podczas ciąży przez cały czas jak brzuch rożnie to można się smarować rumiankiem ale tak jak napisały kobietki wyżej rozstępów się ciężko pozbyć…

1kropelka
    Participant
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

ja się całą ciążę smarowałam specjalnym kremem z apteki ale tylko brzuch i nie mam na brzuchu ale zrobiły mi się na udach włażnie w czasie ciąży, zauważyłam dopiero po jakimż czasie po urodzeniu w lustrze i okazało się że w ciąży powinno smarować się nie tylko brzuch ale też uda ale nie wiedziałam i mimo że jestem szczupłą osobą mam paskudne rozstępy na udach. lekarz mi powiedział że tego się już nie pozbędę, bo to jest trwałe 😥

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

a moze ktoras z was stosowala taki krem noscar, on jest na blizny,tradzik i rozstepy

udabiodrabrzuch
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

To prawda, walka kremem z rozstępami może jedynie zminimalizować ich..widocznożć, na pewno nie znikną. Co więcej, nawet przed i podczas ciąży kiedy stosujesz kremy (nawet zalecane przez lekarzy) często bywa tak, że w ogóle nie pomagają. Więc jest to taka…rosyjska ruletka. Ale co zrobic..lepiej zrbic coż niż nic prawda. Są też zabiegi, które z pewnożcią są duzo bardziej efektywne w działaniu, choć cena jest wyższa niż 20zł… to dla osoby której nie pomagają kremy, moze byc to wyjsciem.

alcarin
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Ja problem z rozstępami po ciąży miałam bardzo duży… nie mogłam sobie z tym poradzić kremy z drogerii nie pomagały… ale koleżanka namówiła mnie abym poszła do instytutu Eris i tak zrobiłam… dobrali mi tam zabiegi preparaty do stosowania w domu a teraz ani żladu po rozstępach 🙂

udabiodrabrzuch
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

korzystałaż także z zabiegów? czy byłaż wyłącznie po porady?
    Tzn. to fakt diagnozy, porady są standardem … z tego co mi wiadomo – profesjonalnie okreżlonej 'diety’ dla Twojej skóry otrzymasz w każdym lepszym osrodku.
    Chciałam zapytać z jakich zabiegów korzystałaż?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

też mam problem rozstępów. nie są wielkie, ale trochę mnie wkurzaja

alcarin
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Wiesz z tego co pamiętam jakież zabiegi miałam to znaczy jakież masaże… ale to już miałam jakiż czas temu teraz tylko używam preparatów aby nie wystąpiły 🙂 przejdź sie do Instytutu tam na pewno powiedzą co gdzie i jak zrobić aby się ich pozbyć 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " te straszne rostepy"

Przewiń na górę