- AutorOdp.
- 17 czerwca 2008 at 14:02
Jedzenie, które przyżpiesza procesy spalania tkanki tłuszczowej. Jak myżlicie? Czy istnieje coż takiego? Pewnie, że tak.
Termogeniki to substancje, które powodują zwiększone uwalnianie ciepła z organizmu. Substancje te prowadzą do powstania zjawiska o nazwie termogeneza. Otóż jest to proces, podczas którego z tkanki tłuszczowej zostanie pobrana energia w celu produkcji energii termicznej.
Stosowanie termogeników jako suplementów diety lub spożywanie ich w codziennych posiłkach powoduje podwyższenie metabolizmu, zwiększenie wydatków energetycznych i przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej.
Termogeniki:
Papryka- ostra czerwona Chili
Imbir
Pieprz- głównie Ceyenne, Turecki
Gorzkie pomarańczeSubstancje wspomaganie działanie termogeników:
Herbata- zielona, czerwona, czarna
Kawa
Czekolada
Kakao21 czerwca 2008 at 13:14Fantastycznie! Piję kawę, herbatkę zieloną i imbirową, czyli jestem na dobrej drodze do pozbycia się tłuszczyku.
A co powiesz jeżli te produkty nie są spożywane ale stosowane na skóre? Np balsamy z kofeiną i imbirem? Czy to tak samo działa? Czy mniej/ więcej? Jednym słowem co lepiej robić? Wcierać balsamy ze składnikami termogenicznymi czy je lepiej spożywać? tzn te skladniki 🙂21 czerwca 2008 at 14:48widzę że mamy speca od dietetyki 🙂
a co powiesz na temat Clarinolu i CLA? - AutorOdp.