- AutorOdp.
- 22 stycznia 2008 at 16:45
Składniki:
– 4 jajka
– 20 dag cukru pudru
– cukier waniliowy
– 0,5 kg serka mascarpowe ( 2 opakowania )
– filiżanka mocnej kawy
– 2 kieliszki amaretto ( koniak, wódka, spirytus )
– twarde podłużne biszkopty
– kakaoSposób przyrządzenia:
Zaparzamy kawę i studzimy. Ucieramy żółtka z cukrem. Dodajemy stopniowo serek, ubić pianę z białek. Wymieszać powoli łyżką.
Układamy biszkopty zamoczone w kawie, kropimy amaretto, masa, biszkopty i posypać kakao po wierzchu.29 lutego 2008 at 17:03Zamiast mascarpone można zastosować biały ser , całkiem mniami.
Sprawdzone:)23 kwietnia 2008 at 22:05Potwierdzam,że to jest baaaardzo dobry przepis! Już na samą myżl o tiramisu mam ciarki na plecach. Ale jeżeli mogę cos powiedzieć, to ja stosuję tu zamiast „filiżanki mocnej kawy” łyżeczkę fluidu.Moc taka sama, ale aromat…eh.Idę do kuchni. 😀
13 października 2008 at 09:09mój bardzo podobny ale ja stosuję gotowy serek do tiramisu mniam mniam 😀
14 października 2008 at 12:30O jak fajnie że podany jest przepis 😀 ostatnio miałam okazje kosztować ten deser i powiem szczerze że byłam nim zachwycona. A teraz spróbuje sama go zrobić zobaczymy czy tez będzie taki rewelacyjny. Pozdrawiam
8 grudnia 2008 at 07:28na tym serku do tiramisu jest dobry przepis, robiłam i polecam 😀
- AutorOdp.